• 15.05.2024 14:42

Ручні легенди: Бєланов та Протасов – за Павелка

Скандальний очільник УАФ отримав підтримку серед підлеглих легенд.

Сьогодні стало відомо, що президента Української асоціації футболу Андрія Павелка заарештували, внаслідок чого він тепер повинен перебувати за ґратами у СІЗО.

Після цього за очільника українського футболу одразу заступилися вітчизняні легенди, які перебувають на контракті в асоціації. Йдеться про Олега Протасова, а також про володаря «Золотого м’яча» Ігоря Бєланова. Словом, перший з них так відреагував на ув’язнення свого боса:

Сьогодні ми всі стали свідками абсолютного беззаконня. Суд у Львові, який узагалі безпідставно розглядав клопотання слідчих про зміну запобіжного заходу, ухвалив рішення про безальтернативний арешт керівника Української асоціації футболу Андрія Павелка. Це відбулося після того, як у Києві, очевидно, розуміючи цілковито замовний характер цього переслідування, жоден суддя не пішов на такий злочин. Рішення про арешт негайно буде оскаржене, – написав Протасов у своєму фейбуці.

Крім того, Протасов звернувся до глави держави Володимира Зеленського, аби той якось вплинув на цю ситуацію. Не забув колишній футболіст згадати і російських окупантів, мовляв вони доклали зусиль для ув’язнення Павелка.

Зараз я особисто звертаюся до президента України Володимира Зеленського. Я прошу вашого втручання у ситуацію, бо ви, як ніхто, обізнані із роботою УАФ на чолі з Андрієм Павелком. Ви, як ніхто, розумієте, чому проросійське лобі прагнуло завадити Україні мати власне представництво в УЄФА.

Ви також, упевнений, розумієте, що справа, в якій зараз відбувається суто замовна розправа над керівником українського футболу, була раніше вже розслідувана НАБУ, і жодні звинувачення не підтвердилися. Й останнє. Я знаю, що росія програє цю розв’язану нею війну. І тоді всі її посіпаки, у тому числі й ті, хто вже кілька років поспіль намагається зруйнувати український футбол, будуть нести за це найсуворішу відповідальність, – додав Протасов.

Щодо Бєланова, то його реакція на рішення суду була практично ідентичною. Він також неабияк обурився покаранням для Павелка та звернувся до Зеленського. Ну і куди ж без згадки про «руку кремля»…

Зранку Шевченківський районний суд міста Львова вирішив заарештувати президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Павелка. Навіщо? У мене на це питання лише одна відповідь – притягнуте за вуха рішення з політичним душком. Напевно, справу передали до суду в іншому місті, бо там керуються якимись іншими законами та готові виконати будь-яку вказівку згори? Якщо наші суди вершать долі за таким принципом, то на цій ділянці Росія може святкувати перемогу.

Ручні суди та незаконні рішення – це росія. Неймовірно, як у цьому випадку збіглися інтереси країни-агресора, яку, зокрема, зусиллями Павелка позбавили права виступати на всіх міжнародних футбольних змаганнях та львівського судді. Випадковість? Звертаюся до президента Зеленського з проханням вплинути на цю ситуацію та не допустити знищення футбольної родини України», – написав Бєланов.

Нагадаємо, що за рішенням суду Павелко повинен провести у СІЗО 60 днів.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*