• 18.05.2024 22:18

Екс-гравець «Карпат» розірвав контракт зі «Зорею»

9 Чер 2023, 14:06 ,

20-річний футболіст продовжить кар’єру в іншому місці.

Півзахисник луганської «Зорі» Максим Хлань достроково розірвав свій контракт з клубом, через порушення законодавства про працю. Деталі інциденту в коментарі «Українському футболу» чітко прокоментував юрист Ілля Скоропашкін.

Аб’юзивна поведінка визначена регламентними нормами як поважна причина для дочасного розірвання контракту в односторонньому порядку постраждалою стороною. Згідно з пунктом 2 статті 14 Регламенту ФІФА про статус і трансфер гравців, футбольний контракт може бути достроково розірваний будь-якою стороною (футболістом або клубом) у випадку аб’юзивної поведінки, спрямованої на розірвання або зміну умов контракту, – пояснив юрист.

Крім того, Скоропашкін розповів, що саме робила «Зоря», щоб спонукати гравця продовжити контракт.

Ознаками аб’юзивної поведінки зі сторони футбольного клубу визнається також невмотивоване позбавлення футболіста ігрової практики, переведення для тренування у молодіжну команду протягом тривалого періоду, тренування на жорсткому покритті, що загрожує здоров’ю спортсмена, вжиття індивідуальних санкцій без будь-яких порушень з боку футболіста,  відокремлення його від загально-командних заходів, ігнорування вмотивованих звернень футболіста тощо,  – резюмував він.

Нагадаємо, що свого часу Хлань виступав за львівські «Карпати», зігравши за команду матч ще 2020-го року  – він вийшов проти «Львова». Цей матч так і залишився єдиним для гравця, а команда за підсумками сезону була виключена з вищого дивізіону.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*