• 18.05.2024 07:05

Готується «вбивство» «Львова»? Матч із «Дніпром-1» судитиме людина Краснікова

На поєдинок між дніпровцями та львів’янами призначили арбітра з Харкова.

На поєдинок 20-го туру української прем’єр-ліги на ужгородському «Авангарді» між «Дніпром-1» і «Львовом» призначили харківського арбітра Дмитра Панчишина.

Здавалося би, рядовий факт перед черговим календарним матчем. Але якщо копнути глибше, виходить не зовсім так. Перше, що насторожує: Дмитро Панчишин – харків’янин, спортивний директор «Дніпра-1» Євген Красніков – теж харків’янин.

Однак і це ще не все. Як вдалося з’ясувати «СПОРТИВЦІ», обидвох цих людей поєднує не лише приналежність до одного міста. Вони неодноразово співпрацювали (зокрема, свого часу в харківській обласній федерації футболу), разом брали участь у деяких футбольних проектах і навіть є приятелями поза футболом.

Тут важко щось стверджувати на сто відсотків, але умовно – що завадить Краснікову перед грою набрати свого доброго знайомого Панчишина та попросити в нього за старою дружбою сприяння під час недільного матчу? А чи не простіше людям, які відповідають за призначення арбітрів в українському футболі, враховувати такі ймовірні «конфлікти інтересів»? А, можливо, це робиться спеціально?..

У приватній розмові наш колега, журналіст із Харкова (прізвища не називатимемо зі зрозумілих причин), коли дізнався про призначення Дмитра Панчишина на гру «Дніпро-1» – «Львів» іронічно розсміявся та прямо сказав: «О, чекайте «вбивства»… Цей уміє…»

«СПОРТИВЦІ» невідомо про реакцію у футбольному клубі «Львів» на такий варіант рефері. Але висловимо припущення, що там щонайменше насторожилися. «Синьо-золотим» зараз будь-який матч на вагу золота, очки потрібні, як повітря. А тут іще такі потенційні інтриги…

Так само потрібно лише перемагати і «Дніпру-1», адже боротьба за чемпіонство загострилася. А Євген Красніков, як відомо, такий персонаж, що не погребує нічим задля досягнення мети, – навколо нього вирував уже не один скандал, навіть відлучали від футболу за договірні матчі.

До речі, вже не вперше поєдинки за участі «Дніпра-1», де один із керівників харків’янин Красніков, призначають саме харківських суддів. Кілька тижнів тому один з центральних матчів 2-го кола чемпіонату України між «Дніпром-1» та «Динамо» (0:1) обслуговував суддя Дмитро Кривушкін, який добряче «наварив».

У 2-му таймі цього поєдинку прямо на очах в представника «футбольної феміди» півзахисник дніпровців Домінґо Бланко нахабно вдарив у ногу гравця киян Віталія Буяльського, за що, очевидно, мав отримати пряму червону картку.

Хай там як, Кривушкін вирішив по-своєму і вдався до абсурдного рішення, показавши аргентинцю лише жовтку картку. Найцікавіше, що в цьому матчі була присутня система ВАР. Однак, навіть маючи можливість скористатися переглядом відеоповтору і без цього в очевидній ситуації, Кривушкін свого рішення чомусь не змінив.

Погодьтеся, для любителів теорій про всілякі змови тут було більш ніж достатньо підстав, аби підозрювати харківського рефері в лояльному ставленні до «Дніпра-1». І тепер на матч дніпровців залучають іншого рефері-харків’янина…

Кожна команда чемпіонату Україну має свої цілі: «Дніпро-1» – змагається за чемпіонство, «Львів» – бореться за виживання. Дуже прикро, що коли до завершення сезону залишається все менше часу, на перший план виходять всілякі закулісні ігри, які сприяють деяким колективам у вирішенні їхніх завдань. Проте слід пам’ятати, що це – український футбол, без цього тут, на жаль, ніяк…

0
Один коментар до “Готується «вбивство» «Львова»? Матч із «Дніпром-1» судитиме людина Краснікова”
  1. Дніпро і так сильніший,але допомога “валєри”, може знадобитися!!!

    0

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*