• 04.05.2024 10:19

Дубль “Ред Була”, хет-трик Окона

5 Бер 2023, 19:03 ,

Початок нового сезону у Формулі-1 дуже нагадував попередній: стабільний “Ред Бул”, блискучий Ферстапен, проблеми “Ферарі”, недостатня швидкість “Мерседеса”.

З нового – величезний прогрес “Астон Мартіна” і друга молодість Фернандо Алонсо, який вчасно перейшов у цю команду. Іспанець був швидким весь вікенд і посів п’яте місце у кваліфікації, випередивши два “Мерседеси” і поступившись двом “Ферарі” та “Ред Булам”.

На старті перегонів Леклеру вдалося випередити Переса, Алонсо трохи відкотився назад, у нього навіть відбулося невеличке зіткнення з напарником Стролом. А Ферстапен впевнено відривався від усіх, виграючи по пів секинди ібо й більше на колі.

Після першої хвилі піт-стопів Перес залишився на ґумі софт, а от Леклеру дали гард. Мексиканець і так був трошки швидшим, а з таким бонусом доволі швидко пройшов Шарля. За 15 кіл до фінішу на боліді монегаска виникли технічні проблеми і він змушений був зійти з дистанції.

Таким чином “Ферарі”, яка минулого року тут здобула переможний дубль, залишилась без подіуму. Адже Карлос Сайнс демонстрував посередній темп, а Фернандо Алонсо був нестримним. Він пройшов і два “Мерседеси” (особливо красиво розібрався з Гемілтоном), і не залишив шансів Сайнсу.

Мусимо згадати про Себастьяна Окона, який відзначився доволі сумним і смішним водночас хет-триком зі штрафів. Спочатку він неправильно зайняв місце на старті, за що отримав 5 секунд. Але їх він сповна на своєму піт-стопі не відстояв, ще й перевищив швидкість, коли зайїжджав у бокси, за що отримав ще два штрафи (5+10 секунд).

0
Один коментар до “Дубль “Ред Була”, хет-трик Окона”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*