• 06.05.2024 06:44

Огляд виступів українських легіонерів.

Ще один насичений вікенд для українських футболістів, які виступають за кордоном. Лунін нарешті виграв трофей, дійсно граючи у воротах, а Малиновський потрохи стає лідером «Марселя» та феєрить у Франції. Водночас із цим Мудрик поки не покаже показати себе якнайкраще у «Челсі», не надто впевнено виглядає у новій команді й Циганков. Про все це – далі.

Наш чемпіон світу

Український голкіпер «Реала» Андрій ЛУНІН, зважаючи на травму основного голкіпера мадридців Тібо Куртуа, прогнозовано вийшов у стартовому складі своєї команди на фінальний матч клубного чемпіонату світу проти «Аль-Хіляля».

Навряд чи можна назвати виступ 24-річного футболіста в цій зустрічі успішним, адже він примудрився пропустити від саудівської команди аж 3 м’ячі. Проте, гра його одноклубників у атаці, які оформили 5 точних ударів, дозволила «заплющити очі» на не надто впевнену гру українця.

Зрештою, незважаючи на всі «але», Лунін таки став тріумфатором клубного мундіалю (2-й українець, якому це вдавалося). Поєдинок завершився перемогою «Реала» з рахунком 5:3, а сам Андрій поповнив свою колекцію трофеїв, цього разу вже не у «джинсах».

Знову із лавки

Наш Віктор ЦИГАНКОВ усе ніяк не може отримати місце в основному складі «Жирони». Минулої п’ятниці в матчі чемпіонату Іспанії проти «Кадіса» він знову опинився у числі запасних, проте увійшов у гру посеред 2-го тайму, на 64-й хвилині зустрічі.

На момент виходу 26-річного українця каталонці вже поступалися з рахунком 0:2, тому Циганков був покликаний врятувати свою команду від поразки. Проте Віктор, який практично нічим не запам’ятався, та його одноклубники не спромоглися навіть на гол престижу, внаслідок чого матч так і завершився звитягою «жовто-синіх».

Успіх Малини

Посеред тижня хавбек «Марселя» Руслан МАЛИНОВСЬКИЙ з’явився у стартовому складі команди на поєдинок кубка Франції проти гранда місцевого футболу – столичного «ПСЖ». Свою появу на полі 29-річний хавбек знову відзначив результативно, забивши у 2-му матчі поспіль.

На 57-й хвилині наважився на удар з-за меж штрафного майданчика і вразив верхній кут воріт Донамуми. У підсумку цей гол став для підопічних Іґора Тудора переможним. Як наслідок, вони вибили грізних парижан з турніру, а самі – крокують далі.

А вже у суботу Малиновський після такого перформансу прогнозовано знову отримав місце у старті, коли його «Марсель» завітав у гості до «Клермона». Нехай цього разу Руслан голом або асистом не відзначився, але теж приніс команді багато користі.

Зокрема, наприкінці 1-го тайму українець заробив пенальті (влучив супернику в руку, пробиваючи зі штрафного удару), яке успішно реалізував одноклубник Алексіс Санчес. У підсумку Малиновський провів на полі всі 90 хвилин і допоміг «олімпійцям» здобути переконливу перемогу з рахунком 2:0.

Складне становище

У рамках 23-го туру французької Ліги 1 «Страсбур» Едуарда СОБОЛЯ на виїзді програв «Ліллю» (0:2). Український футболіст почав цей поєдинок на лаві для запасних, але вийшов на поле у 2-му таймі, замінивши одного зі своїх одноклубників.

У підсумку наш співвітчизник провів на полі 27 хвилин. Аналітичний портал «WhoScored» оцінив гру 27-річного українця в 6,2 бали. Показник точності передач Едуарда склав 75%. Але головне не його індивідуальний виступ, а складне становище «Страсбура», адже команда досі перебуває у зоні вильоту…

Знову фіаско

«Арсенал» нашого Олександра ЗІНЧЕНКА продовжує дарувати конкурентам надії на чемпіонство, втрачаючи очки вже у 2-му матчі поспіль. Цього разу лондонська команда з українцем на полі (Сашко відіграв від свистка до свистка) не змогла переграти «Брентфорд», розписавши зі суперником бойову нічию 1:1.

Цікаво, що теоретично у цьому поєдинку могло відбутися українським дербі на теренах Англії, однак представник «бджіл» Єгор ЯРМОЛЮК до заявки команди не потрапив. Молодий хавбек продовжує перебувати із молодіжкою «Брентфорда» і чекати свого шансу від керманича першої команди Томаса Франка.

Непереконливий Мудрик

Попри бліду гру в попередньому матчі, в матчі англійської першості проти «Вест Гема» (1:1) українець Михайло МУДРИК знову отримав місце у стартовому складі «Челсі». Наш співвітчизник вийшов на звичній позиції лівого вінґера, але, на жаль, знову не зміг показати себе якнайкраще, запам’ятавшись лише гольовим пасом на Гаверца, який скасували через офсайд.

За 67 хвилин на полі (саме стільки відіграв Михайло в цій грі) 22-річний футболіст мав 29 дотиків до м’яча, а також віддав 16 точних передач з 18 (89%). На Мудрика також 4 з 5-ти виграних дуелей, 7 втрат, 2 відбори та 2 зароблених фоли. Водночас із цим це вже 3-тя поспіль гра українця за «Челсі» з моменту дебюту, у якій він не зміг відзначитися ударом у площину воріт суперника, ключовою передачею та точним навісом…

Травма Іллі

Дебюту новоспеченого захисника «Борнмута» Іллі ЗАБАРНОГО за нову команду цього вікенду знову не було. 20-річний українець не зміг допомогти своїй команді через травму, тож саме тому, за словами головного тренера Гарі О’Ніла, опинився поза заявкою.

«Його відновлення триватиме трохи довше. Як довго – точно не знаю. Він має вигляд дуже міцного хлопця. Хоче якомога швидше зіграти. У нього невелика проблема зі ступнею чи щиколоткою. Нам треба робити те, що буде правильним для нього. Не знаю, скільки він пропустить, але проти «Ньюкасла» не зіграє», – висловився коуч.

А без Забарного «Борнмут» зміг відібрати залікові бали у «Ньюкасла» (1:1), який вважається одним з найбільших відкриттів сезону і пореться за єврокубки. Щоправда, глобально ця нічия ні на що не вплинула – «вишні» продовжують перебувати у зоні вильоту, на передостанній сходинці…

Ефектний камбек

Головний тренер «Аль-Айна» Сергій РЕБРОВ вчергове довірив своєму підопічному-співвітчизнику Андрію ЯРМОЛЕНКУ місце у стартовому складі, кинувши його у бій з перших хвилин принципового матчу в рамках чемпіонату ОАЕ проти «Аль-Джазіри».

Поєдинок складався для команди українців невдало, адже в певний момент вони поступалася з рахунком 0:2. Втім, «Аль-Айн» все ж зумів виявити характер і, оформивши неймовірний камбек, вирвав перемогу 3:2. Сам Ярмоленко провів на полі 95 хвилин, але відзначитися результативними діями цього разу йому не вдалося.

Засуха триває

Незважаючи на непереконливі виступи футболіста в останніх поєдинках, наставник «Брюґе» Скот Паркер продовжує надавати шанси форварду Роману ЯРЕМЧУКУ. До слова, в матчі бельгійської першості проти «Юніона» (1:1) український виконавець з’явився на полі з перших хвилин.

Хай там як, за 65 хвилин у грі Яремчук жодного разу не зміг пробити по воротах, виконав 18 точних пасів із 26 (два ключових) і виграв лише дві верхові боротьби. Ба більше, суха серія Романа триває уже 10 матчів. Востаннє він забивав ще 19-го жовтня минулого року у ворота «Сент-Трюйдена»…

Кіпрський дебют

Форвард Артем БЕСЄДІН, який виступає на правах оренди за «Омонію», дебютував за нову команду в матчі 23-го туру чемпіонату Кіпру проти «Аріса». 26-річний українець вийшов на заміну на 63-й хвилині за рахунку 0:2 на користь суперника. Інший наш співвітчизник, півзахисник Роман БЕЗУС, розпочав гру в старті, але його замінили через травмуодразу після 1-го тайму.

Хай там як, ані поява у старті Безуса, ані вихід з-під заміни Бесєдіна, не врятували «Омонію» від поразки, хоч під час перебування на полі останнього «зелено-білі» все ж змогли відіграти один м’яч. У підсумку цього гола було замало, тож команда Артема та Романа прикро поступилася «Арісу» – 1:2.

0
Один коментар до “Тріумф Луніна, «блідий» Мудрик та інше: як зіграли українські легіонери”
  1. Як,завжди: лідери Зіна і Малина – найкращі,підтверджуючи свій клас!!!

    0

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*