• 05.05.2024 01:48

Ейфорія «альбіселесте»: Аргентина та Месі – чемпіони світу

Підопічні Ліонеля Скалоні тріумфували на мундіалі, обігравши французів у серії післяматчевих пенальті

У фінальному матчі чемпіонату світу з футболу в Катарі збірна Аргентини перемогла Францію у серії післяматчевих пенальті – 4:2 (основний і додатковий час – 3:3). На 2 голи Ліонеля Месі (1 із пенальті) й Анхеля Ді Марії від «Альбіселесте», як називають аргентинську команду, відповів француз Кіліан Мбапе, який відзначився хет-триком (двічі з 11-метрових).

Основний час завершився 2:2, у додатковий – суперники забили ще по 1-му голу. А в пенальтійній лотереї успішнішими виявилися аргентинці.

Уболівальники та спеціалісти вже називають цей фінальний поєдинок найкращим в історії чемпіонатів світу, яка бере свій початок із 1930-го року.

Востаннє Аргентина вигравала мундіаль іще 1986-го року в зіркові роки Дієґо Марадони. Тепер же – зірковий час Ліонеля Месі, якого деякі експерти після цієї перемоги вже називають найсильнішим футболістом усіх часів. Саме Кубок світу – єдиний трофей, який до цього не підкорявся 35-річному Лео. Символічно, що саме він забив вирішальний гол. Франція ж розпочала цей турнір у статусі чинних чемпіонів планети. 2018-го французи у вирішальній грі обіграли хорватів – 4:2.

5
Один коментар до “Ейфорія «альбіселесте»: Аргентина та Месі – чемпіони світу”
  1. Нарешті!!! Вітання Аргентині та особисто Мессі,зібрав усі світові трофеї , супер!!!

    0

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*