• 29.09.2024 01:02

Популярна іспанська газета нагородила українських воротарів

29 Вер 2022, 9:01 ,

Авторитетне видання продовжує підтримувати Україну.

Практично увесь світ продовжує підтримувати Україну у боротьбі з російськими загарбниками, й Іспанія не виняток. Декілька днів тому найвідоміша тамтешня газета «Marca» вчергове висловила солідарність з нашою країною, нагородивши українських футболістів символічними нагородами.

Наш співвітчизник Андрій Лунін, який є резервним воротарем мадридського «Реала», отримав нагороду фейр-плей імені Антоніо Пуерти й Даніеля Харке. Такою відзнакою голкіпера нагородили за те, що він використовує свою популярність та медійність для висвітлення звірств рашистів проти України, а також для заклику світової спільноти до підтримки своєї Батьківщини. На жаль, сам Лунін не зміг відвідати цей захід, адже того дня перебував у таборі збірної України.

Ще одним володарем аналогічного призу став інший український воротар, представник «Понферадіни» Микола Федотов. До слова, цей футболіст із перших днів повномасштабного вторгнення Росії захищав Україну у лавах ЗСУ. На самій церемонії наш земляк особисто отримав нагороду і вкотре закликав Європу та весь цивілізований світ надалі підтримувати українців.

Мені подобається участь ла ліги. Люди повинні знати, що відбувається. Я провів два місяці на вулиці, захищаючи свою країну, але тепер хочу насолоджуватись футболом. Не бачу близького завершення війни, але якщо Європа нам допоможе, то це може закінчитись через 3, 4 чи 5 місяців, – резюмував Микола, який майже півроку захищав нашу державу на фронті.

Зауважимо, що така відзнака, названа на честь Антоніо Пуерти та Даніеля Харке, які трагічно загинули через серцевий напад, вручається щороку. 

5
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*