• 19.09.2024 18:58

Порада Петракову: яким складом перемагати Вірменію

Після фіаско у Ґлазґо збірна України повинна реабілітуватися в Єревані

Очікуємо від «синьо-жовтих» перемоги з вірменами, аби продовжити боротьбу за підвищення у класі в Лізі націй. «СПОРТИВКА» пропонує Олександру Петракову такий варіант складу на суботню гру, дещо ризикований і атакувальний.

Воротар – Андрій ЛУНІН. По завершенні матчу зі Шотландією Трубін вирушив до розташування молодіжної збірної, залишилися Лунін, Різник і Волинець. Кожен із них має хороші шанси вийти у старті з Вірменією, проте найочевиднішою виглядає поява в основі представника «Реала».

Центральні захисники – Микола МАТВІЄНКО, Сергій КРИВЦОВ, Ілля ЗАБАРНИЙ. Знаємо, що Олександр Петраков полюбляє тактику з 3-ма центральними захисниками. Зіграний дует зі «Шахтаря» й оборонець «Динамо», який пропускав гру в Ґлазґо через дискваліфікацію, – мабуть, найнадійніший варіант оборони нашої збірної.

Лівий півзахисник / латераль – Віталій МИКОЛЕНКО. Участь гравця «Евертона» в поєдинку з вірменами перебувала під знаком запитання. Однак тепер уже офіційно відомо, що він відновився. Тоді хай зіграє на позиції, яка стала для нього звичною в ліверпульській команді.

Правий півзахисник / латераль – Віктор ЦИГАНКОВ. Попри те, що за схеми в 3 центральні захисники на флангах в Олександра Петракова переважно грають гравці оборонного плану, пропонуємо цікавіший варіант. Віктор міг би зіграти дещо нижче, ніж зазвичай. Віримо, що Циганков виконає оборонну роботу на належному рівні, а головне – корисно діятиме на атаку.

Опорний півзахисник – Тарас СТЕПАНЕНКО. На цій позиції можуть з’явитися відразу 3 гравці – Ігнатенко, Сидорчук і Степаненко. На думку «СПОРТИВКИ», не варто нічого вигадувати та кинути в бій перевіреного бійця зі «Шахтаря», як це зробили і в Ґлазґо на 1-ий тайм.

Центральний півзахисник – Руслан МАЛИНОВСЬКИЙ. Попри непереконливість у грі зі шотландцями, мабуть, ні в кого не викликає сумнівів така кандидатура. Через відсутність Зінченка та Шапаренка альтернативи немає.

Лівий вінґер – Михайло МУДРИК. У Шотландії розхвалений Михайло показав себе не надто вдало (отримав одну з найгірших оцінок), але, зважаючи на його потенціал, він знову мав би отримати місце у старті. Це хлопець, який здатний вистрелити.

Правий вінґер – Андрій ЯРМОЛЕНКО. Капітан є капітан. Разом із Циганковим може наситити правий фланг нашої збірної загострювальними діями. Атакувальний варіант із Ярмоленком і Циганковим на одному крилі – цікавий експеримент.

Нападник – Роман ЯРЕМЧУК. Його конкурент за позицією Довбик не виявив себе зі Шотландією, тому вихід Яремчука в Єревані зі старту виглядає прогнозованим. Роману є що доводити, тож вмотивований форвард стане для вірменів неабиякою загрозою.

Нагадаємо, що в Україні матч між збірними Вірменії та України покажуть одразу 4 телеканали в рамках спільного національного телемарафону «Єдині новини» – ICTV, «Інтер», «1 + 1» і «Суспільне».

Головний тренер «синьо-жовтих» Олександр Петраков уже визначив обойму футболістів на цю важливу з турнірної точки зору зустріч.

Аналітики букмекерських контор визначили явного фаворита майбутнього протистояння – це «синьо-жовті».

Вчора збірна України провела передматчеве тренування на полі Республіканського стадіону імені Вазґена Сарґсяна в Єревані, в занятті взяли участь 24 гравці. А Руслан Малиновський зазначив, що нічого страшного у столиці Вірменії немає.

5
Один коментар до “Порада Петракову: яким складом перемагати Вірменію”
  1. Немає кому давати поради,це пусте місце,яке опустить нашу збірну на дно!!!

    0

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*