• 12.05.2024 13:22

Український бокс вигнали з IBA

Міжнародна боксерська асоціація (IBA) на засіданні ради директорів призупинила діяльність Федерації боксу України.

Тепер, як пояснила «Трибуна» з посиланням на «Inside the Games», українським боксерським чиновникам не дозволять голосувати на позачерговому конгресі в неділю (25-го вересня), де обиратимуть президента IBA.

IBA посилається на втручання уряду України в діяльність федерації. Вона призначила віце-президента IBA Володимира Продивуса (великий друг Росії) виконувати функції координатора спортсменів, які входять до Федерації боксу України.

IBA вважає Продивуса президентом української федерації. А в Міністерстві юстиції України зареєстрували нового керівника – Кирила Шевченка.

Зараз IBA вимагає забезпечення «автономії федерації» та визнання від української влади обрання Продивуса 17-го грудня 2021-го року.

Однак організація запевняє, що цей крок не вплине на спортсменів.

«IBA вживатиме всіх необхідних заходів, щоби забезпечити участь українських спортсменів у змаганнях і всіляко підтримуватиме, в тому числі фінансово, збірну України з боксу в її участі в міжнародних змаганнях. Володимира Продивуса призначили координатором боксерів Федерації боксу України щодо їх участі у змаганнях», – сказано в заяві.

До речі, очолює IBA росіянин Умар Кремльов. Продивус – віце-президент цієї організації.

Нагадаємо, що програма змагань Олімпійських ігор 2028-го року в Лос-Анджелесі (США) не передбачає боксу. А цей вид спорту один із найдавніших в історії – боксери змагаються на Олімпіадах з 1904-го року.

0
Один коментар до “Український бокс вигнали з IBA”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*