• 29.04.2024 00:38

Баскетбольний скандал: «Прометей» відмовився від чемпіонату України

«Прометей» (Слобожанське) заявив, що не братиме участь у сезоні-2022/2023

Головна причина: Федерація баскетболу України ухвалила нібито дискримінаційне рішення стосовно «Прометея», зробивши внесок для нього в 100 разів вищим, ніж для інших.

Президент баскетбольного клубу «Прометей» Володимир Дубинський звернувся до вболівальників із відкритим листом. У нього, зокрема, йдеться про таке:

«Розпочинаючи зі серпня, баскетбольний клуб «Прометей», незважаючи на всі організаційні, безпекові та фінансові складності, розпочав підготовку до участі в майбутньому чемпіонаті України. Клуб повністю сформував склад команди, забезпечив проживання гравців і персоналу, організував харчування спортсменів, взяв у оренду ігровий зал, в якому тренується команда.

Але, на жаль, навіть у такий важкий для нашої країни та всього спорту час у Федерації баскетболу України знайшлися ті, хто ставить власні амбіції або приватні інтереси вище за спільні інтереси баскетбольного суспільства та держави в цілому.

13-го вересня під керівництвом президента Федерації баскетболу України Михайла Бродського, який із початку війни виїхав до Італії, з використанням зум-конференції провели засідання виконкому, на якому майже одностайно ухвалили дискримінаційне для нашого баскетбольного клубу «Прометей» рішення. Для інших учасників встановили заявковий внесок у розмірі 40 000,00 грн., а винятково для «Прометея» він склав  4 500 000,00 грн., що більше, ніж у 100 разів, перевищує внески для інших.

Наш клуб висловлює обурення ситуацією, що склалася в українському баскетболі, та категорично заявляє про неприпустимість вибіркового, дискримінаційного й упередженого ставлення до будь-кого з членів баскетбольної спільноти. Ми наголошуємо, що головний принцип будь-яких спортивних змагань – це принцип чесної гри, який передбачає рівність усіх його учасників.

Щиро сподіваємося, що президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський якнайшвидше приєднається до українського народу та повернеться до України, зрозуміє, як зараз важко організовувати тренувальний процес і знаходити фінансування, а також зрозуміє стан спортсменів і тренерів, які, перебуваючи під постійною загрозою ракетних обстрілів, хочуть грати, а не залежати від ганебних і заангажованих рішень.

Вимушений констатувати сумний факт – клуб, який є флагманом українського баскетболу, чинним чемпіоном України, клуб, який минулого року перемогами підняв рейтинг України на 16-ту сходинку баскетбольної Ліги чемпіонів, здобувши рекордні для країни залікові бали, діями та рішеннями Федерації баскетболу України фактично викинули з чемпіонату.

Баскетбольний клуб «Прометей» не візьме участь в чемпіонаті України серед чоловічих команд сезону-2022/2023, якщо Федерація баскетболу України не усуне вияви упередженості та дискримінації щодо нашого клубу.

Тож ми залишаємося в країні, продовжуємо працювати та робити все для нашої спільної перемоги, Клуб продовжує представляти Україну на міжнародній арені.

Це боляче та жахливо, але нам не залишили іншого вибору.

З повагою, з вірою в перемогу, президент баскетбольного клубу «Прометей» Володимир Дубинський».

Нагадаємо, раніше з’являлася інформація, що 8 команд підтвердили участь наступного сезону баскетбольної суперліги. Тепер їх уже 7…

Окрім того, Федерація баскетболу України затвердила правила чемпіонату України сезону-2022/2023.

5
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*