• 15.05.2024 08:23

Скандал зі Соболем: виправдання футболіста

У збірну України Едуард Соболь не приїхав, бо травма, але за «Брюґе» зіграв (поразка від «Стандарда» 0:3)

Українських уболівальників обурила така ситуація, тож на адресу захисника полетіло різне.

Сам гравець вирішив пояснити ситуацію. Його цитує сайт Української асоціації футболу.

«Уже місяць я відчуваю дискомфорт у паху, – зазначив Едуард Соболь. – Після обстеження в мене виявили гематому. Клубні медики очікували, що проблему вдасться вирішити раніше, але так не сталося. І ось буквально вчора головний лікар «Брюґе» сказав мені, що для того, аби уникнути можливих ускладнень у майбутньому, необхідно викачати кров з ураженої зони».

Він додав, що після такої процедури не можна тренуватися щонайменше 5 днів. Саме таку інформацію повідомив головному тренеру національної команди Олександру Петракову.

Повернення до тренувального процесу лише за 2 дні до заключного 3-го матчу Ліги націй (це у випадку, якщо загоєння відбуватиметься без ускладнень) робило шанси Соболя взяти участь у грі мізерними.

«Але я готовий навіть після процедури приїхати до табору збірної та чекати, поки рана загоїться, навіть не маючи можливості тренуватися. Олександр Васильович, зрозумівши суть питання, сказав, що в цих матчах я не зможу допомогти збірній, і це відповідає дійсності. Мені це прикро усвідомлювати», – наголосив український футболіст.

Однак у неділю, 18-го вересня, Соболь вийшов на заміну в поєдинку чемпіонату Бельгії. Він пояснив це так:

«Наразі моя проблема спричиняє відчутний дискомфорт, однак у разі необхідності я можу вийти на поле. Тому головний тренер вніс мене до заявки та випустив на заключні 20 хвилин. Та лікарі наполягають на видаленні гематоми, кажучи про ускладнення в подальшому. Діагноз клубного лікаря я надав лікарям збірної, і вони погодилися з цим, оцінивши можливі ризики та наслідки. Тож мені просто необхідно зробити цю процедуру для того, щоби продовжити грати у футбол».

Нагадаємо, раніше у збірній України здивувалися, коли побачили Едуарда на полі в матчі «Брюґе» зі «Стандардом».

5
Один коментар до “Скандал зі Соболем: виправдання футболіста”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*