• 17.05.2024 13:31

Український легкоатлет – «Зірка, що сходить» у Європі

European Athletics оголосили імена 10-ти претендентів на цьогорічну нагороду «Зірка, що сходить» у європейській легкій атлетиці

До списку номінантів увійшов і український метальник списа Артур Фельфнер.

У серпні він уперше в кар’єрі став чемпіоном світу U-20. Заради виступів на молодіжній світовій першості українець пропустив дорослий чемпіонат світу в американському Юджині.

Минулого літа представник Київщини скористався нагодою дебютувати на дорослих Євро. Проте закінчив змагання поза топ-12 у кваліфікації та не пробився у фінал турніру в німецькому Мюнхені.

Другий рік поспіль до номінації «Зірка, що сходить» потрапляє українець. Минулого року на нагороду претендував український метальник молота Михайло Кохан, але поступився французькому бігуну з бар’єрами Саші Жої.

Головними конкурентами Фельфнера в боротьбі за нагороду стануть цьогорічний чемпіон світу U-20 в бігу на 200 метрів ізраїлець Блесінґ Афріфа, 19-річний чемпіон Європи в метанні диска Міколас Алекна з Литви та чемпіон молодіжної світової першості в стрибках із жердиною, француз Антоні Аміраті.

«Для мене це дуже круто, що я потрапив до списку цих дуже сильних спортсменів. Дуже задоволений. Якщо чесно, не розрахував. Цей сезон найкращий у моїй кар’єрі, чим я задоволений. Чим незадоволений – хотів показати кращий результат на Євро. Якщо не брати це до уваги, то сезон найкращий», – прокоментував Фельфнер для «Суспільного Спорт» потрапляння до списку.

Претенденти на звання «Зірки, що сходить» 2022-го року від European Athletics

Блесінг Афріфа (Ізраїль), біг на 200 м

Міколас Алекна (Литва), метання диска

Антоні Аміраті (Франція), стрибки з жердиною

Ґабріель Емануель (Нідерланди), десятиборство

Артур Фельфнер (УКРАЇНА), метання списа

Матіа Фурлані (Італія), стрибки в довжину / стрибки у висоту

Йосіф Кесідіс (Кіпр), метання молота

Нільс Ларос (Нідерланди), біг на 1 500 м

Ісмаїл Незір (Туреччина), біг на 400 м

Топі Парвіайнен (Фінляндія), метання списа

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що українська легкоатлетка Ярослава Магучих розташувалася на 8-ій позиції у реєстрі найкращих легкоатлеток світу.

5
Один коментар до “Український легкоатлет – «Зірка, що сходить» у Європі”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*