• 29.04.2024 13:24

Зіграв проти «ПСЖ»: український австралієць у Лізі чемпіонів

Цікава історія про 35-річного футболіста.

Вчора, 14-го вересня, відбувся матч Ліги чемпіонів між «Макабі» (Хайфа) та «ПСЖ» (1:3). Цікаво, що в цій грі був певний український слід.

Річ у тому, що у вчорашньому поєдинку на полі з’явився гравець українського походження, австралійський нападник Микита Рукавиця, який захищає кольори ізраїльського колективу. 35-річний футболіст вийшов з-під заміни на 90-й хвилині зустрічі, коли доля матчу була вже фактично вирішена.

Відзначимо, що Микита народився 22-го червня 1987-го року в Миколаєві, де і зробив свої перші футбольні кроки в складі місцевого «Торпедо». Проте, 2001-го року разом із батьками Рукавиця перебрався до Австралії, а вже зі сезону 2003/04 грав за команду «Перт» (Перт) у чемпіонаті Західної Австралії.

За свою кар’єру Микита змінив достатньо багато клубів. Зокрема, він встиг пограти за «Перт Ґлорі» (Австралія), «Твенте» (Нідерланди), «Руселаре» (Бельгія), «Герта», «Майнц», «Франкфурт» (всі три – Німеччина), «Вестерн Сідней Вондерерз» (Австралія), «Бейтар» (Ізраїль) і тепер вже виступає за «Макабі».

Слід також згадати про те, що Рукавиця – учасник Олімпійських ігор 2008 у складі олімпійської збірної Австралії. За національну команду Австралії дебютував у серпні 2009 року в грі проти Ірландії (3:0). На його рахунку – 18 матчів за тамтешнє збірну.

5
Один коментар до “Зіграв проти «ПСЖ»: український австралієць у Лізі чемпіонів”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*