• 27.04.2024 17:00

Тренування у Києві – змагання у Катанії та Кальярі

Жіноча збірна України з пляжного футболу розпочала підготовку до кваліфікації Всесвітніх пляжних ігор 2023-го року та 2-го етапу Євроліги-2022. Із 31-го серпня до 4-го вересня “синьо-жовті” візьмуть участь в європейському відборі ігор, який пройде в італійській Катанії. Наша збірна потрапила до групи В, де побореться з Іспанією, Швейцарією та Швецією. Після цього в іншому італійському місті, Кальярі, українки продовжать боротьбу в Євролізі-2022. На них чекає 2-ий етап турніру, на якому вони зіграють зі збірними Італії та Португалії.

Про підготовку нашої команди до відповідальних змагань розповів головний тренер жіночої збірної України з пляжного футболу Юрій Клименко:

– Ми вже розпочали наш навчально-тренувальний збір у Києві. Працюємо з дівчатами через день, щоправда, ще не в повному складі. Поки участь у зборі беруть шість гравчинь, але вони потроху під’їжджають. Ось позавчора з Польщі прибула Анастасія Кліпаченко, яка відразу підключилася до тренувань. У вівторок-середу очікуємо ще на чотирьох збірниць. А до того, у неділю, перед бронзовим фіналом чоловічої першості України, у Гідропарку плануємо зіграти контрольний поєдинок з командою 2-ої або 1-ої ліги чемпіонату Києва.

З вівторка ж ми починаємо 5-денний мікроцикл, розрахований уже на безпосередню підготовку до турнірів на Сицилії та Сардинії. Тренуватимемося в щоденному режимі. Крім того, у нас заплановані 2 товариські зустрічі. 28-го серпня ми вирушаємо до Італії, де проведемо ще одне заняття, і 31-го числа в нас уже 1-ий матч зі збірною Швейцарії.

На жаль, не надто добра ситуація в нас склалася з травмами. Так, з невеликим пошкодженням приїхала Анастасія Кліпаченко. Вона розпочала тренування в щадному режимі, але водночас продовжує й лікуватися. Мар’яна Крамна взагалі має перелом руки, але, на щастя, швидко відновлюється і теж працює з командою. Після мундіаліто досить важкий перелом у гомілці виявили в Марії Тихонової, якій лише сьогодні мають зняти гіпс. Коли вона прибуде до Києва, подивимося на ситуацію і визначимося, чи зможе Марія допомогти збірній в Італії. Також у режимі відновлення перебувають Олена Кирильчук та Сніжана Воловенко.

Що ж до остаточного складу нашої збірної, то на сьогоднішній день він ще не визначений. Деяких дівчат поки не відпускають клуби, тобто 2-3 позиції в нас досі вакантні. Тим не менше, 10-11 гравчинь наступного тижня до команди обов’язково залучимо. Найпроблемніша позиція – воротарка, яка, швидше за все, приєднається до нас уже в Італії.

5
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*