• 03.05.2024 04:55

Баскетбольний сезон в Україні: як гратимуть

Федерація баскетболу України опублікувала на офіційному сайті регламент сезону

Змагання в чоловічій суперлізі проведуть у 2 етапи. На 1-му команди зіграють за туровою системою календаря у 3 кола.

На 2-му етапі команди, що зайняли на 1-му етапі місця з 1-го до 6-го, у плей-оф розіграють ці позиції у так званому «Фіналі шести». Він пройде впродовж 3-ох ігрових днів:

– спочатку в 1/4-ій фіналу між собою гратимуть команди, що зайняли на 1-му етапі 3-тє та 6-те місця, та команди, які посіли на 1-му етапі 4-те та 5-те місце;

– в 1/2-ій фіналу, куди автоматично пройдуть команди, які посіли на 1-му етапі 1-ше та 2-ге місця, вони зіграють з переможцями чвертьфіналів; також відбудеться матч за 5-тє місце;

– у 3-ій ігровий день зіграють вирішальні поєдинки – фінал і матч за 3-тє місце.

Також у 2 етапи пройдуть змагання у вищій лізі, а систему змагань у першій лізі визначать після отримання заявок від команд. Іншу інформацію можна дізнатися з регламенту чоловічих змагань на сезон-2022/2023.

У жінок планують провести змагання в єдиній жіночій лізі в 2 етапи. Спочатку команди зіграють за туровою системою у 2 кола. На 2-му ж етапі команди, що зайняли на 1-му етапі місця з 1-го до 6-го, у плей-оф розіграють ці місця за тією ж схемою, що і в чоловічій суперлізі.

Нагадаємо, що минулого тижня на нараді клубів баскетбольної суперліги лише 6 команд підтвердили участь у сезоні-2022/2023.

5
Один коментар до “Баскетбольний сезон в Україні: як гратимуть”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*