• 20.09.2024 00:34

Чемпіонат України з футболу: є проблеми

Українська футбольна та цивільно-військова влади ще не знайшли взаєморозуміння щодо організації матчів наступного сезону

Журналіст Сергій Болотніков розповів про організаційні нюанси трансляцій матчів української прем’єр-ліги.

«Військові справді наполегливо рекомендували транслювати в записі матчі як ПФЛ, так і УПЛ. Їхня мотивація – не страх, що росіяни побачать матч і захочуть влупити, як я і багато інших думали раніше, а що приліт потрапить в прямий ефір», – зазначив він.

Болотніков вважає, що це дуже дивна мотивація. Пояснив це так: здебільшого наша протиповітряна оборона бачить запуск російських ракет і вмикає сигнали повітряної тривоги. А вона якраз зупинятиме матчі та, відповідно, трансляції.

«Якщо такого аргументу замало, можна затримувати прямий ефір на 1-2 хвилини, щоб уникнути таких ризиків. Наразі остаточної домовленості немає, але клуби наполягають на прямих трансляціях. І, схоже, військові готові погодитися. Та все одно щодо кожного окремого матчу можуть ухвалювати окремі рішення», – наголосив Болотніков.

Журналіст Ігор Циганик теж висловився з цього приводу, але навів інші проблемні моменти.

«Я так розумію, що на початку наступного тижня вже має бути календар ігор. Ще є дуже багато моментів. Має відбутися зустріч представників української прем’єр-ліги з представниками Української асоціації футболу. Є запитання щодо того, хто платитиме за арбітраж, за ВАР. УАФ, УПЛ чи клуби? Через це запитань зараз більше, ніж відповідей», – зауважив він.

За його словами, Державна служба з надзвичайних ситуацій України попросила не анонсувати про початок матчів та місця їх проведення у зв’язку із загрозою терактів у воєнний час.

«Зараз уболівальники вимагають: «Ми хочемо календар української прем’єр-ліги». Та може ми його й не дізнаємося. Знатимемо лише в останній момент», – висловив припущення Циганик.

5
Один коментар до “Чемпіонат України з футболу: є проблеми”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*