• 17.05.2024 14:54

Що для України означає Суперліга?

Колишній віце-президент української прем’єр-ліги Маркіян Ключковський розповів, як може вплинути на наш футбол створення Суперліги Європи.

“Весь український футбол усіма руками та ногами повинен виступати за УЄФА та проти Суперліги”, — наголосив він.

“Так, “Динамо” та “Шахтар” матимуть примарні шанси на кваліфікацію в одне з 5-ти гостьових місць у Суперлізі, але це дуже складно, — визнав Ключковський. — Зате реалістичнішою є втрата призових від єврокубків через зниження вартості телевізійних і спонсорських контрактів УЄФА (великих у Лізі чемпіонів для дуету українських лідерів, менших у Лізі Європи для інших претендентів). Доходи в 40 мільйонів євро за один сезон від УЄФА стануть далеким минулим”.

“Українська асоціація футболу, основним джерелом доходу якої є телевізійні відрахування за матчі збірної України й інші програми УЄФА, теж може виявитися в глибокій фінансовій кризі”, — зазначив український футбольний фахівець.

“Це не кінець світу, можливо, навіть привід розпочати реально працювати всім разом для комерціалізації української прем’єр-ліги, зробити національний футбольний продукт самодостатнім, а не залежати від вливань інвесторів і призових УЄФА, але стартові умови явно не найкращі, таке оздоровлення займе час», — підсумував Маркіян Ключковський.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*