• 14.05.2024 22:58

12 клубів оголосили про запуск Суперліги: там запланували 20 команд — 15 постійних, 5 змінних.

До презентації нового формату Ліги чемпіонів від УЄФА залишалося менше доби. Але демарш уже офіційно відбувся. Його здійснили такі багатії:

«Манчестер Юнайтед», «Ліверпуль», «Манчестер Сіті», «Арсенал», «Челсі», «Тотнем» (усі — Англія), «Барселона», «Реал», «Атлетіко» (всі — Іспанія), «Інтер», «Мілан» і «Ювентус» (усі — Італія)

УЄФА погрожує їм виключенням з усіх турнірів (включаючи національні чемпіонати), забороною футболістам грати за збірні та позовом на 50 мільярдів євро.

Формат такий: 2 групи по 10 команд. Кожен грає з кожним у 2 кола, тобто кожен учасник гарантовано проведе 18 матчів. Із груп виходять по 3 найкращі команди, а 4-та та 5-та грають 2 матчі плей-оф. Чвертьфінали та півфінали — у 2 матчі, а фінал наприкінці травня — 1 матч на нейтральному полі.

Розпочати планують у серпні. Матчі — в середині тижня замість Ліги чемпіонів (тому командам залишили право на внутрішні чемпіонати — якщо їх, звичайно, допустить УЄФА).

Стартова виплата 15-ти засновникам — 3,5 мільярда євро (суми від 89-ти до 310-ти мільйонів євро). Керівник проекту — президент “Реала” Флорентіно Перес, 2 його заступники — Джоель Ґлейзер («Манчестер Юнайтед») і Андреа Аньєлі («Ювентус»). ЄСА (об’єднання клубів, яке ще недавно очолював Аньєлі) та ФІФА висловилися проти Суперліги, але менш жорстко, ніж УЄФА. Англійська прем’єр-ліга, прімера, серія А, бундесліга та ліга 1 — публічно начебто проти Суперліги. «Баварії» та «ПСЖ» у Суперлізі немає, але це може змінитися вже найближчим часом.

0
Один коментар до “Офіційно: Суперліга є, у футболі розкол”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*