• 04.05.2024 02:59

Остаточне рішення: сезон без «Агробізнеса» та галицьких «Карпат»

Волочиський колектив відмовився від участі у першій лізі.

Клуб першої ліги «Агробізнес» офіційно повідомив про свої плани пропустити наступний сезон української першості і повернутися до змагань через рік.

«У зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну наш клуб прийняв рішення пропустити сезон 2022/23 у Першій лізі, призупинити членство в ПФЛ, залишаючись в статусі професійного клубу та відновити участь у змаганнях ПФЛ в сезоні 2023/24. Як відомо, ПФЛ запропонувала опцію, що дозволяє в умовах воєнного часу, відмовившись від участі в змаганнях ПФЛ, зберегти професійний статус клубу та відновити участь у змаганнях в наступних сезонах.

Цим, окрім ФК «Агробізнес», вже скористались ряд клубів Першої ліги. Зараз наші орієнтири перелаштовані на захист України від загарбників, допомогу тим, хто відстоює нашу незалежність», – йдеться у повідомленні волочиського клубу.

Галицькі «Карпати» також вирішили відмовитись від участі у наступному розіграші другої ліги: «Далеко не всі клуби зможуть продовжити виступи у професіональному футболі зі зрозумілих причин – в Україні триває війна. Керівництво ПФЛ ухвалило рішення про можливість річної “заморозки”, тобто права будь-якого клубу, призупинити свою участь в чемпіонатах та повернутися до діяльності через рік. Одним з клубів, який такою опцією скористався, є галицькі «Карпати».

5
Один коментар до “Остаточне рішення: сезон без «Агробізнеса» та галицьких «Карпат»”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*