• 07.05.2024 18:54

Європейське чемпіонство нової зірки зі шпагою

Українка Владислава Харькова перемогла на Євро з фехтування на шпазі в Анталії (Туреччина)

25-річна представниця Києва жодного разу не вигравала дорослий чемпіонат України та взагалі вперше виступала на дорослому чемпіонаті Європи.

Варто виокремити бій в 1/8-ій фіналу, де вона пройшла віце-чемпіонку Європи, 3-го номера світового рейтингу французку Марі-Флоранс Кандасамі.

Проте з найстатуснішою суперницею Харькова зійшлася у фіналі. За золото боролася з 30-річною італійкою Роселою Ф’ямінґо, срібною призеркою Ріу-де-Жанейру-2016 і 2-разовою чемпіонкою світу.

Харькова провела сутичку якісно. Вона відірвалася від суперниці та, коли італійка двічі наближалася до українки на відстань 1-го уколу, не давала слабину, а відразу ж відривалася від опонентки знову.

Зрештою, за секунду до завершення заключної 3-хвилинки Харькова завершила бій дочасно – 15:10.

Відповідно, вона виграла дебютний дорослий чемпіонат Європи. І, до речі, стала лише 3-ою українською шпажисткою, яка перемогла в індивідуальній першості Євро.

Зважаючи на те, як Харькова провела цей турнір, фехтувальні фахівці припускають, що в Україні з’явилася нова спортивна зірка.

Особистим тренером Влади є Дмитро Рейзлін, батько та тренер Ігоря Рейзліна, призера Олімпіади-2020. Новим головним тренером збірної України є Богдан Нікішин.

5
Один коментар до “Європейське чемпіонство нової зірки зі шпагою”
  1. Хороше молоде покоління підросло,з перемогою!!!

    0

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*