• 29.04.2024 00:10

Помаранчева біда – червона радість

10 Кві 2022, 8:49

Шарль Леклер здобув дуже важливу перемогу на ґран-прі Австралії. Карлос Сайнс та Макс Ферстапен не змогли фінішувати, том монегаск вже має величезну перевагу у загальному заліку.

Леклер знову був найшвидшим у кваліфікації, а от Сайнс пропустив не тільки Ферстапена та Переса, а взагалі показав лише 9-й результат. А вже на першому колі перегонів іспанець опинився у гравії, звідки його болід так і не зміг виїхати. Серед лідерів відбулася тільки одна зміна – Гемілтон обійшов Переса, але згодом мексиканець повернув собі третю позицію.

Леклер відривався від Ферстапена, виграючи десь по пів секунди на колі. Перед хвилею піт-стопів його перевага складала близько 8 секунд – таке відіграти нереально. А от Гемілтону все ж валося виїхати після своєї зупинки попереду Переса, але Чеко відразу контратакував і повернув собі позицію. А далі сталася аварія Фетеля, на трасі з’явилась машина безпеки, від якої найбільше виграв Джордж Расел, який обійшов і Переса і Гемілтона. Втім, мексиканець згодом доволі впевнено пройшов пілота “Мерседеса”.

Але це слабка втіха для “Ред Була”, адже Макс Ферстапен через проблеми з двигуном змушений був зійти з дистанції. Після того, як машина безпеки залишила трасу, він ледь не обійшов Леклера, але той зміг втримати лідерство і далі знову вигравав у нідерландця по пів секунди на колі. Шансів на перемогу у Макса фактично не було, але й друге місце принесло б 18 очок. Але натомість вже другий схід з дистанції за три ґран-прі і відставання у загальному заліку аж 46 очок від Леклера.

0
Один коментар до “Помаранчева біда – червона радість”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*