• 29.04.2024 04:32

Хто попереду – той програє

27 Бер 2022, 21:02 ,

У сучасній Формулі-1 просто обійти суперника замало, головне – зробити це у правильному місці.

Кваліфікація ґран-прі Саудівської Аравії принесла чимало несподіванок. Льюїс Гемілтон вперше з 2017-го року не пройшов у другу частину, причому це сталося не через аварію, а через низький темп “Мерседеса” та помилку у налаштуваннях. Перший поул у кар’єрі на своєму 219-му ґран-прі(!!!) здобув Серхіо Перес, який випередив дві “Ферарі” і свого напарника Макса Ферстапена. Також відзначимо дуже серйозну аварію Міка Шумахера. Пілот суттєво не постраждав, але на старт перегонів не вийшов.

На старті Ферстапен обійшов Сайнса, і утворився своєрідний сендвіч з “Ред Булів” і “Ферарі” – Перес, Леклер, Ферстапен, Сайнс. Розрив між ними був близько двох секунд. Хвилю піт-стопів розпочав Перес, і, як виявилося, зробив це дуже невчасно. Буквально за хвилину розбив свою машину Латіфі, на трасу виїхала машина безпеки, під нею зробила свої піт-стопи решта лідерів, тож Перес опинився третім, ще й змушений був після рестарту пропустити Сайнса, оскільки той після виїзду з боксів на дещицю, та все ж був попереду мексиканця.

Більше піт-стопів не передбачалося. Перес ніяк не міг наблизитись до Сайнса, а от Ферстапен за 6 кіл до фінішу під’їхав до Леклера. Перша атака Макса виявилася лише наполовину вдалою: як і тиждень тому, він випередив монегаска, але той контратакував і повернув лідерство. Чинний чемпіон світу зробив правильні висновки. Там, де він міг обігнати Леклера, він намагався максимально наблизитись, щоб атакувати вже на наступній зоні DRS, і унеможливити контратаку суперника. Перший раз це не дуже вдалося. Все це нагадало спринт у велотреку, коли спортсмени намагаються пропустити опонента вперед. У Формулі-1 для цього довелося блокувати шини. Макс перегальмував більше, ніж Шарль, опинився, як і хотів, позаду, але через екстренне гальмування втратив темп і на цьому колі більше не зміг атакувати. Та вже на наступному він виконав маневр бездоганно: обігнав Леклера там, де потрібно, і той вже не зміг контратакувати.

Топ-10: Ферстапен, Леклер, Сайнс, Перес, Расел, Окон, Норіс, Ґаслі, Маґеусен, Гемілтон.

0
Один коментар до “Хто попереду – той програє”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*