• 01.05.2024 17:02

Фіаско чемпіона

20 Бер 2022, 18:57 ,

Перший етап нового сезону Формули-1 виявився майже таким же драматичним, як останній попереднього.

Перемогу у кваліфікації здобув Шарль Леклер на “Ферарі”, що не стала особливою несподіванкою – “червоних” називали одним з фаворитів сезону. Але чинний чемпіон світу Макс Ферстапен на “Ред Булі” відстав зовсім небагато, що обіцяло цікаві перегони.

До першого піт-стопу ніхто не хотів ризикувати, а от потім Макс три кола поспіль випереджав Шарля, але той неодмінно повертав собі лідерство. Після цього Леклер відірвався на комфортні 3-4 секунди. Не дав він себе випередити і після другої хвилі піт-стопів.

А за 13 кіл до фінішу загорівся болід П’єра Ґаслі, на трасі з’явилася машина безпеки. До цього всі з лідерів встигнули заїхати на третій піт-стоп, окрім Леклера. Втім, його переваги вистачило, щоб зробити це під сефеті кар, і не втрати лідерство.

Рестарт Ферстапен проґавив, і замість боротьби за першу позицію змушений був відбивати атаки Карлоса Сайнса. Ближче до фінішу Макс почав втрачати темп, змушений був пропустити Сайнса, а потім взагалі уповільнився і залишив перегони. На останньому колі це змушений був зробити і його напарник Серхіо Перес, що дозволило піднятися на подіум семиразовому чемпіону світу Льюїсу Гемілтону.

Жахливий початок сезону для “Биків”, але це має тільки додати інтриги сезону, адже австрійська стайня і Ферстапен залишаються фаворитами.

5
Один коментар до “Фіаско чемпіона”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*