• 13.05.2024 23:42

Андрій ТЛУМАК: «Результат “Карпат” наразі цікавить насамкінець»

Головний тренер “зелено-білих” – про першу частину підготовки команди до весняної частини чемпіонату, спаринги, новачків «Карпат» і молодь.

Нещодавно львівські «Карпати» вирушили до Середземноморського узбережжя й перебуватимуть там на зборах упродовж місяця. Повернуться «Карпати» до Львова 11-го березня, де вже за тиждень попередньо має відбутись старт весняної частини чемпіонату.

У Туреччині «зелено-білі» досить вдало стартували. Підопічні Тлумака здобули вольову перемогу в спарингу проти словацької «Белуші» із рахунком 2:1. Наступним суперником «Карпат» буде «Маріуполь», який грає під керівництвом Остапа Маркевича в Прем’єр-лізі України.

Головний тренер «Карпат» Андрій Тлумак дав інтерв’ю прес-службі «зелено-білих» на ютуб-каналі клубу. У ньому наставник «левів» прокоментував першу частину підготовки команди до весняної частини чемпіонату, спаринги проти команд, новачків «Карпат» і молодь.

Перший цикл підготовки


“Чесно кажучи, я поки не знаю, як оцінювати нашу підготовку, оскільки ще тривають збори, щоденне навантаження, команда грає по тайму. Загалом ми задоволені грою в наших попередніх спарингах. Звичайно, що були помилки, десь гравці почувались утомленими. Оцінювати ці спаринги не ми не можемо як офіційний матч, тому що такі поєдинки ми граємо в повній бойовій готовності, а зараз у нас є трохи інші задачі.

Наразі нам треба пригадати, якою доброю була наша гра наприкінці осені. Гравці упродовж тривалого часу перебували на відпочинку, тому десь забули – зараз ми все це підводимо. Усе-таки найголовніше, що на сьогодні в команді немає жодних травм. Ми поїхали на збори в повному складі, що мене дуже тішить”.


Про суперників «Карпат»


Перші контрольні матчі в новому році «Карпати» провели проти проти команд із чемпіонату Львівської області, а також проти представника Першої ліги України. Першим суперником «карпатівців» був підмонастирський «Фенікс». Володаря кубка області «Карпати» здолали із розгромним рахунком 4:0. Згодом підопічним Тлумака протистояв «Агробізнес», якому «зелено-білі» мінімально поступились – 0:1. Завершили цикл підготовки в Україні львів’яни контрольним матчем проти стрийської «Скали-1911». Завдяки хет-рикові форварда Євгена Будніка «Карпати» без проблем перемогли суперника – 3:0:


««Фенікс» – дуже якісний суперник. Узагалі Львівська область славиться сильними командами: «Юність», «Скала», проти яких ми також грали. Вони здобувають нагороди на обласному рівні й показують добрий результат на аматорському рівні. Тому багато хто хоче грати проти команд із Львівської області. Із «Феніксом» і «Скалою» ми провели дуже потрібні спаринги, через що задоволені цими суперниками.

Фото: ФК “Карпати”

Щодо поганого стану поля в спарингу проти «Фенікса»? У нас є свої завдання, власні цілі, тому ми не дивимось на рівень поля чи інші моменти. Головне для нас – добре підготуватися до сезону, бути максимально готовими до весняної частини сезону, яка розпочнеться 26 березня. На сьогодні ми не ставимо завдання вигравати спаринг – на кожен матч є окремі завдання й певні вимоги, які наразі команда виконує. Тому в контрольному матчі проти «Фенікса» ми не звертали уваги на рівень поля, хоча подекуди м’яч застрягав, і дехто нервувався. Але гравці виконували свою роботу, зробили те, що я просив і в нас усе вийшло.


Якщо говорити про «Агробізнес», то звичайно, що «Карпати» прагнуть грати із сильнішими командами. Через це в Туреччині ми будемо грати з клубами Прем’єр-ліги («Маріуполь») і Першої ліги («Альянс», «Кривбас», «Агробізнес»). Це команди, які мають на меті грати в УПЛ. І якщо ми ставимо перед собою високі цілі , то необхідно грати проти сильних команд. Як казав Андрій Ткачук про «Агробізнес» – це складна й неприступна команда, яка нав’язує боротьбу на кожному клаптику поля, тому з ними завжди непросто грати. Я вважаю, що ми ніби-то грали дуже непогано і в 1-му таймі, і в 2-му. Не пощастило, мабуть, забити, до того ж і пропустили.

Але знову ж кажу, що результат наразі нас цікавить насамкінець. Певна річ, що спортивний принцип ніхто не скасовував, але це не буде критичною точкою, коли ми програємо котрийсь із спарингів. Якщо перемагати в кожній грі, у головах гравців закладеться, що вони ідеальні. Але це не так – ми далеко не є ідеальними, потрібно ще дуже багато працювати як і гравцям, так і тренерському штабу.


Завершили перший етап зборів проти стрийської «Скали». Ми працювали на великих навантаженнях, перед тим у нас були складні 2 дні. Але це дало свій результат. Структуру гри ми виконали, хоча наприкінці гравці трохи втомились. Гра сподобалась тим, що ми не дали нічого створити супернику, увесь матч «Скала» перебувала біля своїх воріт. Знову ж скажу, що через сильні навантаження футболісти сильно втомились наприкінці. Але перед турецькими зборами найголовнішим завданням було розвинути нашу витривалість. А вже на наступному етапі зборів треба працювати над швидкісними й силовими даними. Немає сумнівів, що в Туреччині буде цікавіше.

Хочу відзначити й підтримку фанів у товариських матчах. Наші вболівальники, без сумніву, є найкращими в Україні. Дуже дякую, що вони нас підтримують, підхопили нашу ідею, усі починання. Цим львівські фанати й славляться».


Новачки та молодь «зелено-білих»


Нагадаємо, що «Леви» цієї зими підписали 4-х гравців: Івана Цюпу, Ігоря Семенину, Андрія Марковича та Ростислава Тарануху.
«Новачки «Карпат» є якісними гравцями, вони дуже хочуть бути основними, у них горять очі. Усі вже влилися в колектив. Маю інформацію від гравців команди, що це хороші хлопці, немає проблем у колективі. Багато хто вже з ними знайомий, враховуючи мене. Усе одно ще потрібно трохи часу. У їхніх попередніх клубах вимоги були одні, у нас – зовсім інші. Коли ми зібрали команду на початку сезону, то всім також було складно, як можна було спостерігати. Пізніше вже проблем не було. Наголошую на тому, що це досвідчені гравці, тому багато часу на адаптацію їм не потрібно.


Щодо молоді, то в деяких матчах тренерський штаб залучав гравців з «УФК-Карпати» U-17 Андрія Ломницького, Володимира Савчина та Дмитра Рожка. Дуже перспективні хлопці, вони мені дуже імпонують. Певна річ, що їм потрібний хоч якийсь досвід, необхідний час, школу потрібно закінчити. Ми беремо 2-х юнаків зі спортивного інтернату й одного Володимирського інтернату із собою на збори в Туреччину. Даємо їм шанс і будемо давати його іншим хлопцям. Деяких, на жаль, ми не взяли, але сподіваємось, що залучимо їх до нашої команди влітку.

Слідкуємо за молоддю, знаємо всіх, постійно комунікуємо з тренерами, які дають характеристики на всіх гравців. Тому тренерський штаб задоволений, що в нас є дуже перспективна молодь. Ми також випускали на поле й гравця «ВІК-Волині» Вадима Сидуна. Дуже хороший гравець, хороша перспектива, якому потрібний час, підкріпити тактично-технічні компоненти. У нас є певні домовленості з волинянами, «Карпати» уклали з ними договір. Тому ми співпрацюватимемо з ними надалі.


Чи будуть ще трансфери?


«Чи завершили «Карпати» комплектацію команди? Ніколи не буває такого, що команда вважається повністю комплектованою. Якщо нам запропонують якихось якісних гравців, то ми цілком розглянемо цих футболістів, вони зможуть прилетіти до нас у Туреччину на збори. Але понад усе має бути якість. Якщо на сьогодні гравець перебуває без команди й ніде не грає, тоді виникає запитання, чому так. Я ще з минулого сезону починав спілкуватись із гравцями, яких ми хотіли, і яких ще хочемо бачити в команді. Тому будемо бачити. Можливо, до нас приїдуть іноземці. Я задоволений, що ми підсилили всі потрібні й проблемні позиції і додаємо більше конкуренції».


Нагадаємо, що наступний контрольний матч «Карпати» зіграють 19-го лютого проти «Маріуполя», який виступає в українській Прем’єр-лізі. Загалом підопічні Андрія Тлумака після зустрічі з маріупольцями зіграють ще 5 матчів на зборах у Туреччині – 3 спаринги «Карпати» планують провести проти представників першої ліги України. Ще невідомо, проти кого гратимуть «леви» 23-го лютого, проте 25-го лютого відбудеться контрольний матч проти вінницької «Ниви», 4-го березня – «Альянс» із Липової Долини, 7-го березня – криворізький «Кривбас», 10-го березня – волочиський «Агробізнес».

Якщо в УПЛ сезон поновиться вже зовсім скоро (25-го лютого), то весняна частина чемпіонату другої ліги попередньо має стартувати через місяць, 26-го березня. На «Карпат» одразу чекає непростий матч проти черкаського «ЛНЗ»..

Фото – ФК “Карпати”.

5
3 коментар до “Андрій ТЛУМАК: «Результат “Карпат” наразі цікавить насамкінець»”
  1. Курс – 1 ліга . Як будуть виглядати на фоні маріупольців ?

    2

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*