• 01.05.2024 22:12

Гемілтон виграв шалені перегони в Саудівській Аравії

5 Гру 2021, 22:02 ,

Тепер у нього і Ферстапена порівно очок, але перевага у Макса завдяки більшій кількості перемог у чемпіонаті.

Напруга у чемпіонаті досягла апогею. Початок вікенду був за “Мерседесом”, але у третій кваліфікації Ферстапен видав чудове коло і вийшов на перше місце. Але в наступних спробах його обігнали і Ботас, і Гемілтон. У вирішальній своїй спробі Макс випереджав обидві “срібні стріли”, але незадовго до фінішу врізався у стіну, і залишився третім.

Старт нічого не змінив, але все змінила аварія Міка Шумахера. На трасу виїхала машина безпеки, і “Мерседеси ” попрямували в бокси, причому Ботас блокував Ферстапена, тому той залишився на трасі. Це могла стати проблемою, але гонку зупинили, тож для Макса все вийшло навіть на краще: він отримав лідерство, і міг змінити ґуму. Але наступний старт Ферстапен програв, і зміг повернути лідерство, лише зрізавши поворот. Але відразу ж перегони зупинили знову через аварію Переса і Мазєпіна. Макс перед рестартом віддав позицію Гемілтону і стартував третім (несподівано у розбірки лідерів тимчасово втрутився Окон, який обігнав Гемілтона).

Цього разу рестарт виграв Ферстапен, який відразу вирвався у лідери. Але Гемілтон швиденько розібрався з Оконом і розпочав пресинг Макса. Після першої атаки Ферстапен зберіг лідерство, але знову не вписався в поворот. Тож його змусили віддати позиції. І ось тут стався найсуперечливіший епізод перегонів. Нідерландець уповільнився, але Гемілтон не обігнав. а врізався в Макса. Значних ушкоджень боліди не отримали. Ферстапену наказали знову пропустити Гема, і ще й дали штраф у 5 секунд за перший інцидент із Гемілтоном (що дивно, адже за ту провинність він віддав позицію Гемілтону).

Ферстапен примудрився вдруге так віддати позицію Гемілтону, що відразу зміг контратакувати і повернути лідерство, але “Мерседес” все ж був швидшим, і Гем наступного кола пройшов Макса і зберіг лідерство до завершення перегонів.

У загальному заліку пілоти зрівнялись – по 369.5 очок. Перед фінальним етапом в Абу-Дабі, який відбудеться за тиждень, на першому місці залишається Ферстапен завдяки більшій кількості перемог у чемпіонаті.

5
2 коментар до “Гемілтон виграв шалені перегони в Саудівській Аравії”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*