• 29.09.2024 08:22

Найкращий тренер року у світі очолює збірну України

Міжнародна організація футбольної історії і статистика (IFFHS) розпочала підбиття підсумків 2021-го року. У номінації на звання найкращого клубного тренера року рівних не було екс-наставнику «Барселони» Луїсу Кортесу, який нещодавно очолив національну жіночу збірну України.

У розділі жіночого футболу, вперше в історії, будуть визначені переможці у 14-ти номінаціях. Серед основних: найкраща гравчиня, найкращий клубний тренер та тренер національної збірної, найкраща молода футболістка до 20 років, найкращий голкіпер, найкраща жінка-арбітр, символічна збірна 2021 року, найсильніша футбольна ліга.

Найкраща футболістка та плеймейкер світу 2021
Півзахисниця ФК «Барселона» та збірної Іспанії Алексія ПУТЕЛЬЯС, яка нещодавно отримала “Золотий м’яч-2021”, визнана найкращою гравчинею світу за версією IFFHS у 2021 році (135 балів)! Путельяс у травні виграла трофей Ліги чемпіонів УЄФА, як капітан ФК «Барселона» і була визнана найкращою футболісткою сезону за версією УЄФА.

Цю нагороду вона виграла з фантастичним відривом у 100 очок, випередивши Саманту Керр, лідера збірної Австралії та лондонського «Челсі».

Не було рівних Алексії і у номінації за звання найкращого плеймейкера світу. Путельяс зайняла перше місце у голосуванні, набравши 185 очок. На другому рядку розташувалася футболістка “Ліону/ ОЛ Рейн” та збірної Німеччини Дженіфер Марожан, на рахунку якої 50 очок. Замикає трійку призерів легенда збірної Бразилії – Марта, набравши по 30 очок.

Найкращий голкіпер світу 2021
Голкіперку «Парі Сен-Жермен / Ліону» та збірної Чілі Крістіана ЕНДЛЕР визнано найкращим воротарем 2021 року за версією Міжнародної федерації футбольної історії та статистики (IFFHS), повідомляється на офіційному сайті організації. Крістіана набрала 110 очок та посіла перше місце у голосуванні. Друге місце виборола воротар “Барселони” та збірної Іспанії Сандра Панос, яка набрала 100 ​​очок. На третьому рядку в голосуванні розташувалася Стефані Лаббе – голкіперка збірної Канади, на рахунку якої 45 очок.

Найкраща молода футболістка до 20 років
Відкриттям року у 2021 році, за версією Міжнародної федерації футбольної історії та статистики (IFFHS), стала футболістка збірної Швеції та ФК «Русенгорд / Евертон» – Ханна БЕННІСОН (45 балів). У голосуванні вона обійшла відому захисницю збірної Німеччини та ФК «Вольсбург» Лену Обердорф, яка отримала 35 очок. А замикає трійку лідерів – зірка збірної Мальти та італіського ФК «Сассуоло» Хейлі Бугея – 25 очок.

Найкращий тренер жіночих клубів 2021
У номінації на звання найкращого клубного тренера року рівних не було екс-наставнику ФК «Барселона» – Луїсу КОРТЕСУ (175 балів), який в листопаді 2021 року очолив національну жіночу збірну України.

У сезоні 2020/21 Луїс Кортес вивів “Барселону” у фінал Ліги Чемпіонів, і вперше в історії клубу здобувають звання найсильнішої команди Європи, перегравши у фіналі лондонський “Челсі”.
Завдяки цьому успіху Кортес став володарем нагороди УЄФА, як найкращий тренер Європи у жіночому футболі, а також був визнаний найкращим тренером Іспанії 2021 року.

Другою стала головна тренерка “Ліону” Соня Бомпастор (55 очок), а замкнула трійку найкращих британка Емма Хейз (35) з “Челсі”.

5
3 коментар до “Найкращий тренер року у світі очолює збірну України”
  1. З павелко гроші поділять і поїде найкращий тренер до дому!!!

    1
  2. У Кортеса у збірній України результати ненайкращі : 2 матчі-нічия і поразка .

    1

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*