• 29.09.2024 04:23

Жіноча збірна України з футболу втратила перемогу над командою Шотландії у матчі кваліфікації чемпіонату світу 2023-го року, зігравши на виїзді внічию.

Шотландія Україна 1:1

Голи: Гарісон, 90+3 – Кравчук, 22

Шотландія: Александер, Артур, Біті (Ховард, 46), Корсі, Бойл, Вейр, Ґрегем (Рос, 69), Катберт, Еванс, Гарісон, Ґрімшоу (Клеланд, 78)

Україна: Бондарчук, Басанська, Корсун, Шматко, Хімич, Калініна (Китаєва, 69), Апанащенко, Петрик, Андрухів (Шевчук, 56), Овдійчук (Куніна, 69), Кравчук (Малахова, 90)

Попередження: Петрик, 90+3

Арбітрка: Сабіна Боліч (Хорватія); Ґлазґо. Стадіон «Гемпден Парк»

Луїс Кортес, для якого цей матч став дебютним як для наставника жіночої збірної України, здивував складом та установкою на гру. Місце у воротах замість досвідченої Саніної зайняла молода Бондарчук, Петрик, яка традиційно грала на флангах у захисті, відрядили в центр півзахисту, а українська команда вийшла на матч із гібридною тактикою у 5 півзахисниць, які у разі потреби як допомагали в атаці Кравчук, так і страхували трійку задньої лінії.

Матч розпочався без розвідки. Атаки шотландської збірної, яка вважалася фаворитом матчу, комбінувалися з контратаками української команди. Ігрові гойдалки перших 20-ти хвилин зустрічі ознаменувалися гострими моментами Катберт та Гарісон, гості ж відповіли перспективними шансами Овдійчук та Андрухів. Українки сміливо почувалися в комбінаційній грі, яку з 1-их днів тренувань намагається прищепити команді тренерський штаб Луїса Кортеса, а пошук можливостей в атаці завершився голом уже на 22-й хвилині. Петрик розрізним пасом центром вивела Кравчук на побачення з воротаркою, і Роксолана надіслала м’яч точно в дальній нижній кут. Пропустивши гол, збірна Шотландії перехопила ініціативу у грі. Однак найкраща гольова можливість, яку господарки створили в 1-ші 45 хвилин, сталася після помилки захисту «синьо-жовтих». Шматко невдало обробила м’яч після пасу Басанської, але Гарісон не зуміла переграти Бондарчук.

Більшість ігрового часу 2-го тайму збірна Шотландії домінувала на полі. Гостям було складно долати високий пресинг суперниць на власній половині поля, які відразу ж користувалися втратами м’яча. Ось тільки британкам ніяк не вдавалося подолати щільний захист українок, а у випадках, коли це все-таки відбувалося, відмінну пильність на лінії демонструвала Бондарчук. На 84-ій хвилині збірна України могла відзначитися вдруге, провівши разючу контратаку. Шевчук на лівому фланзі звільнилася від опонентки й прострілила в центр, а Александер у стрибку накрила м’яча після близького удару Хімич. Збірна України була дуже близькою, щоб здобути перемогу у прем’єрній грі нового тренерського штабу. Але кінцівка поєдинку виявилася драматичною для українок. «Синьо-жовті» пропустили на передостанній хвилині компенсованого арбітром часу. Гарісон влучним ударом головою врятувала британок від поразки, а жіночі збірні Шотландії та України у своїй 1-ій відбірковій зустрічі ЧС-2023 поділили очки.

Іспанія – Фарери – 12:0

Голи: Естер, 2, 41, 51, 74; Бонматі, 17, 50; Редондо, 25; Кальдентей, 39, з пен., 52, 57; Путельяс, 83; Сар’єґі, 89

Турнірна таблиця

         І         В       Н       П        М     О

1. Іспанія    4        4        0        0        35:0   12

2. Шотландія       4        3        1        0        12:3   10

3. Україна 3        1        1        1        5:7     4

4. Угорщина        4        1        0        3        8:12   3

5. Фарери   5        0        0        5        2:40   0

Наступні матчі: 30-го листопада, вівторок – Угорщина – Україна, Іспанія – Шотландія

Слово тренеру збірної України

Луїс КОРТЕС: «Дівчата викладалися максимально»

Головний тренер жіночої збірної України Луїс Кортес прокоментував нічию у виїзному матчі відбору ЧС-2023 з командою Шотландії.

Якби перед матчем вам сказали, що Україна зіграє внічию із Шотландією, чи задовольнив би вас такий результат у грі із сильним суперником? Чи ви розчаровані, що команді не вдалося втримати перемогу?

– Перед грою завжди потрібно думати, що ми можемо виграти матч. Хоча ми розуміємо, в яких непростих умовах опинилися: лише 4 дні роботи команди з новим тренерським штабом, а деякі важливі гравчині не змогли приїхати на цей збір. Та ще й довелося протистояти у гостях команді з великою кількістю гравчинь, які виступають за найкращі європейські клуби.

Враховуючи все це, я вважаю, що це хороший результат, який дозволяє нам продовжувати боротьбу у кваліфікації. Було важко пропустити гол на останніх хвилинах, але треба визнати, що в Шотландії було багато моментів протягом поєдинку.

Перші півгодини Україна грала впевнено, але потім нашим футболісткам було непросто долати високий пресинг шотландок. Чи була команда фізично готова протистояти британкам протягом усіх 90 хвилин?

– Я думаю, що в цьому ми повинні покращуватися. Ми маємо поліпшувати рівень фізичної підготовки, щоб мати можливість на рівних змагатися з великими командами. Але це залежить від кожної з наших дівчат, і я впевнений, що вони зроблять усе можливе в майбутньому, щоб це сталося. І, звичайно, ми тут, щоб допомогти їм розкритися і стати ще кращими.

Що хорошого ви побачили у своїй першій грі на посаді головного тренера збірної України? І які проблеми потрібно вирішити до зустрічі з Угорщиною?

– Я бачив багато позитивного протягом матчу: ставлення команди, адже дівчата викладалися максимально впродовж усієї гри, намір зберігати м’яч, грати впевнено й завжди захищатися як команда. Але ми також повинні покращити деякі речі. Наприклад, у 2-му таймі ми дуже швидко втрачали м’яч після того, як його відбирали. Найкращий спосіб захистити потрібний результат – це утримувати м’яч.

Що ви сказали дівчатам у роздягальні після гри? Вони засмучені, адже перемога була так близько?

– Так, вони переживали через пропущений гол. І це дійсно боляче, коли ми були близькі до такої важливої перемоги, але так і не досягли її. Я сказав дівчатам, що вони повинні бути задоволеними кінцевим результатом, тому що це все-таки 1-не очко на «Гемпден Парк» проти дуже хорошого суперника. Ще я сказав, що дуже пишаюся тим, що я – тренер цієї команди. Упевнений, що ми будемо ставати дедалі кращими у майбутніх матчах.

5
2 коментар до “За десятки секунд від перемоги”
  1. Наступний матч із мадярками , козачки повинні виграти .

    0

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*