• 20.09.2024 09:53

Жіноча збірна України з футболу зазнала розгромної поразки з рахунком 0:6 від команди Іспанії у домашньому матчі відбору чемпіонату світу 2023-го року.

“Синьо-жовті” вступили в боротьбу останніми з команд своєї групи, тож тренерський штаб мав нагоду отримати додаткову інформацію про суперників. П’ять днів тому план українок спрацював — на цьому ж стадіоні наші дівчата здолали збірну Фарерських островів (4:0). До речі, Іспанія того дня, 21 жовтня, провела спаринг із Марокко — 3:0. Між іншим, іспанки перемогли у своїх 13-ти останніх поєдинках із загальним рахунком 70:0. 

Фото Павла Кубанова

Сьогоднішнє протистояння між збірними України та Іспанії стало третім в історії цих команд. До цього колективи двічі зустрічалися на стадії кваліфікації чемпіонату світу. 1997 року наші футболістки святкували перемогу — 2:1 завдяки дублю Наталії Зінченко, а вже за рік виграш з аналогічним рахунком забезпечили точні удари Світлани Фрішко та Людмили Пекур. 

Фото Павла Кубанова

Порівняно з попередньою грою Наталія Зінченко зробила три заміни в стартовому складі та вирішила зіграти в п’ять захисників. Утім, це не завадило іспанкам забити швидкий гол. Спершу Путельяс зробила пристрілку зі штрафного, а на 9-й хвилині вона ж відкрила рахунок, скориставшись відскоком після подачі з правого флангу.

Фото Павла Кубанова

Гості продовжили контролювати хід поєдинку й створили ще кілька небезпечних моментів, зокрема, близькими до успіху були Бонматі та Путельяс. А на 33-й хвилині іспанки забили вдруге — Саррієгі Ісаса замкнула простріл дель Кастільо зліва.

Фото Павла Кубанова

На початку другого тайму Апанащенко зі штрафного пробила над дев’яткою. Однак більше шансів у нашої команди не було, тоді як іспанки занесли до свого активу ще чотири голи. На 68-й хвилині Ейсагірре реалізувала момент, який виник після помилки Овдійчук у власному штрафному. Пізніше Саніна врятувала після виходу Редондо віч-на-віч. Але наприкінці матчу Саррієгі Ісаса оформила дубль, а Редондо все ж зуміла розписатися у воротах Саніної. Між цими голами Апанащенко записала на свій рахунок автогол.

Тож українська команда в другому поєдинку кваліфікації на мундіаль поступилася з рахунком 0:6.

ЧС-2023 серед жіночих команд. Європейська зона. Група В

Україна — Іспанія — 0:6 (0:2)

Голи: Путельяс (9), Саррієгі Ісаса (33, 82), Ейсагірре (68), Апанащенко (84, автогол), Редондо (90+2).

Україна: Саніна, Корсун, Кравець, Апанащенко (к), Шматко, Басанська (Петрик, 89), Бойченко (Куніна, 72), Панцулая (Хаванська, 72), Хімич, Овдійчук (Кравчук, 89), Козлова (Шевчук, 82).

Тренер: Наталія Зінченко.

Іспанія: Паньос, Перейра, Паредес (к), Леон (Вахабі, 58), Латорре (Баттльє, 58), Бонматі (Герреро, 79), Гіхарро, Путельяс, дель Кастільо (Ейсагірре, 58), Саррієгі Ісаса, Ермосо (Редондо, 72).

Тренер: Хорхе Вільда.

Арбітр: Галія Ечева (Болгарія).

Попереджені: Хімич (38) — Леон (45).

26 жовтня. Ковалівка. Стадіон «Колос».

5
3 коментар до “Тільки пропускали”
  1. … між іншим , іспанки перемогли у своїх останніх 13- ти поєдинках із загальним рахунком
    70 : 0 . …”.
    Збірна Іспанії це супердрім- тім . Команда екстра класу .
    Козачки вийшли на матч зарядженими дати бій суперкоманді . Боролися , рубалися , але суперклас піренейок це фантастика .

    1
  2. Газон у селі Ковалівка , порівнянно із Ареною – Львів
    Небо і Земля .
    ГАНЬБА КЕРІВНИЦТВУ АРЕНИ – ЛЬВІВ !!!

    0

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*