• 30.04.2024 05:36

Сьогодні – продовження футбольної євроказки

Представник України в дебютному груповому турнірі жіночої Ліги чемпіонів з футболу харківський “Житлобуд-1” сьогодні, 13-го жовтня, продовжить боротьбу за вихід у плей-оф турніру. Суперник у виїзному поєдинку 2-го туру – французький “ПСЖ”.

Гра “ПСЖ” – “Житлобуд-1” розпочнеться о 19:45 на стадіоні “Жан Буен”. Матч транслюватиме канал DAZN Youtube.

Як відомо, у цьому розіграші харків’янки вперше в історії пробилися до найкращих 16 команд Європи. Згідно з жеребкуванням, «Житлобуд-1» проведе по 2 зустрічі (вдома та на виїзді) проти мадридського «Реалу», французького «ПСЖ» та ісландського «Брейдабліку».

6-го жовтня харків’янки приймали іспанський “Мадрид” та поступилися з рахунком 0:1 (єдиний гол забила Наваро на 34-ій хвилині). “ПСЖ” грав матч на виїзді проти ісландського “Брейдабліку” та здобув перемогу 2:0 (голи забивали Ґеліфі на 17-ій хвилині та Ґейоро на 89-ій хвилині)

З представниками Франції українські команди зіграли лише раз. Це було на початках проведення жіночої Ліги Чемпіонів – 2-го листопада 2001-го року чернігівська “Легенда” в груповому відбірковому етапі зустрілась з “Тулузою”. На жаль, автогол Людмили Лемешко приніс мінімальну перемогу французькій команді (1:0). Цікавий факт – у складі “Легенди” грала чинний капітан “Житлобуду-1” Дар’я Апанащенко.

Наразі “Житлобуд-1” в Лізі чемпіонів забив 103 м’ячі та пропустив 56. Найбільшу кількість матчів провів на посаді головного тренера Ярослав Ланцфер (14), який очолював команду в 2009-2015-му роках, а матч із “ПСЖ” для головної тренерки «Житлобуду-1» Валентини Котик стане 14-им у складі харківської команди на європейській арені.

5
3 коментар до “Сьогодні – продовження футбольної євроказки”
  1. Із нетерпінням чекаємо початку матчу наших дівчат і парижанок .

    1
  2. На перемогу розраховувати смішно!!! Будем вболівати за гарний футбол!!!

    0
    1. Смішно було розраховувати на перемогу :
      “Реал” – “Шеріф” – 1 : 2 ???

      0

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*