• 12.05.2024 07:14

Фонсека різко відповів на багаторічну критику Луческу

6 Жов 2021, 14:36 , ,

Португальський фахівець вперше висловився щодо критики від румуна.

Колишній головний тренер “Шахтаря” Паулу Фонсека жостко відповів на багаторічну критику чинного наставника “Динамо”. Раніше саме румун неоднаразово повторював, що португалець навіть не подякував йому за залишену команду в “Шахтарі” а ще казав, що той зовсім не розвиває молодих футболістів.

“Я прийшов після 12-ти років Луческу, це було нелегко. Тому що в мене були інші ідеї, це була складна робота. Були футболісти, які працювали тільки з Луческу. Змінити бачення на футбол і гру після 12-ти років того, що вони робили, це було справді важко. Особливо на першому етапі.
 
Я не кажу, що ідеї Луческу – погані, вони інші. Інтегрувати свої ідеї в гру команди було насправді складно. Луческу – дуже хороший тренер, результати в “Шахтарі” це підтверджують. Також це доводять результати в київському “Динамо”. Вперше про це скажу, бо Луческу говорить про мене 5 років. І завжди не до кінця віддає належне моїй роботі. Я завжди поважав його і його роботу, а от він мою – не до кінця.

Реальність така, що коли ми приїхали сюди, він два роки не вигравав чемпіонат. Я перейняв від Луческу таку команду, і важко було змінити її на ту, що три рази поспіль виграла чемпіонат. Я не взяв у Луческу команду, яка вигравала, я взяв команду, яка програла 2 чемпіонати. Є ті, хто скажуть, що я використовував ідеї Луческу. Це кажуть люди, які нічого не розуміють у футболі.

Тому що ми радикально трансформували манеру гри “Шахтаря”. І моя манера гри не має нічого спільного з манерою Луческу. Я перейняв від Луческу гравців, які були без мотивації, половина не хотіла залишатися в команді. Це був колектив, у якого були проблеми з дисципліною. Крім того, були дрібні конфлікти між тренерами і футболістами. І змінити стиль гри – це дуже важко. Те, що я грав у такий самий футбол, як і Луческу – так, це правда. Але це не була схема, яку винайшов Луческу, вона універсальна.
 
Я не подякував йому за команду, яку він залишив? Я не дзвоню тренерам, щоб подякувати за команди, в які приходжу. Так само не дякують і мені тренери, які приходять після мене. Я що, буду дякувати за команду, яка не вигравала? За команду, якій не вистачало дисципліни? Не розумію, за що”, – сказав Фонсека в інтерв’ю ютуб-каналу “Бомбардир“.

5
2 коментар до “Фонсека різко відповів на багаторічну критику Луческу”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*