• 04.05.2024 04:38

Домашня перемога виводить Ферстапена у лідери чемпіонату

5 Вер 2021, 17:39 ,

Нідерландець продемонстрував безпомилковий пілотаж у рідних стінах.

У кваліфікації Макс Ферстапен випередив Гемілтона лише на 38 тисячних, і це віщувало нам цікаві перегони.
На старті всі лідери зберегли свої позиції. Макс Ферстапен швидко відірвався від Гемілтона на комфортні 3 секунди. В “Мерседесі” вирішили застосувати тактику ранніх піт-стопів. Але в “Ред Булі” виявилися до цього готові. Крім того, під час першого піт-стопу Гемілтона виникла секундна затримка з переднім правим колесом.
Згодом надією “срібних стріл” став Вальтері Ботас, який свій піт-стоп робив пізніше, і повинен був стримати Ферстапена. Цього йому зробити не вдалося – Макс впевнено пройшов його на стартовій прямій.

Нічого не змінили і другі піт-стопи лідерів. Знову Льюїс заїхав першим, Ферстапен – колом пізніше. Але відрив у три секунди і швидша робота механіків не залишила “Мерседесу” жодних шансів. Після цього Гем кілька кіл тримався у темпі Ферстапена, але згодом знову відпустив його на 3-4 секунди.

Цікавий момент виник наприкінці перегонів, коли Ботас заїхав у бокси, і після цього показав найшвидше коло, відібравший його у Гемілтона. Той відреагував миттєво, теж заїхав на піт-стоп, і на останньому колі все ж показав найкращий час.

Перемога на рідній трасі дозволила Ферстапену вийти у лідери чемпіонату. Він випереджає Льюїса Гемілтона на 3 очки.

5
3 коментар до “Домашня перемога виводить Ферстапена у лідери чемпіонату”
  1. Це добре що є конкуренція. Може нарешті Ферстапен виграє Формулу 1

    1

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*