• 29.09.2024 01:21

Гучний тріумф львів’ян у Дніпрі

25 Лип 2021, 20:01

Переконливою перемогою львівської команди дитячо-юнацької спортивної школи «Дебют-2» у Дніпрі завершився традиційний всеукраїнський юнацький турнір із шахів пам’яті тренера-педагога Олександра Синіцина. Відразу варто зазначити та водночас подякувати Андрію Філатову за те, що вже понад 20 років організовує й спонсорує цей турнір, бо є учнем Олександра Синіцина. Гідний приклад для наслідування!

Цьогоріч турнір знову викликав море емоцій і написав нові сторінки своєї біографії. Гучно вписали своє ім’я й дебютанти турніру, юні шахісти львівської команди «Дебют-2», вихованці Володимира Грабінського, які в заключному турі обіграли одеську «Перлину» (3,5:0,5) й стали недосяжними для суперників. Тільки задумайтеся над кінцевим результатом: вісім командних перемог та лише одна нічия й 28-ім очок із 36-ти можливих. Оце вам плідна робота тренера Володимира Грабінського і його працьовитих учнів школи «Дебют». 8,5 з 9-ти очок набрав Дмитро Шевчук – це перше місце на другій дошці. Варто наголосити й на тому, що турнір був для шахістів 2005-го року, а у львів’ян-переможців Олексій Карвацький та Настя Гнатишин значно молодші – 2010-го року народження, а Богдан Чичкевич – 2007-го року народження, до слова, переможець на третій дошці.
Друге місце посіла команда «Катран» (Одеса), за яку грали чотири сильних кандидати в майстри спорту. Третє місце у господарів турніру команди «ДЮСШ-9» з Дніпра, де лідером була майстер спорту Ліза Гребенщикова. Четверте місце в іншої львівської команди – ДЮСШ «Дебют-1». П’яте місце посіла команда ОШК «Краматорськ» на чолі з неодноразовими чемпіонами України Мітусовим та Козаченком, шосте – у Чернігова, сьоме – у Вінниці, восьме – у другої команди «ДЮСШ-9» (Дніпро), дев’яте – у «Перлини» (Одеса).
Загалом рівень турніру доволі високий, а точніше – рівня чемпіонату України. Серед учасників аж 14-ть кандидатів у майстри спорту і майстер спорту України Ліза Гребенщикова. Тому тріумф львівських шахістів лише свідчить про те, що місто Лева й справді є шаховою столицею. Так тримати!

5
Один коментар до “Гучний тріумф львів’ян у Дніпрі”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*