• 17.05.2024 06:54

Великий Шолом Ферстапена, , проблеми “Мерседеса”

4 Лип 2021, 17:40

Нідерландський пілот ще збільшив відрив у чемпіонаті від Льюїса Гемілтона.

Вже у кваліфікації “Ред Бул” завдав нищівного удару – Ферстапен легко переміг, Перес був третім, а другу позицію сенсаційно здобув Ландо Норіс на “Макларені”.
Втім початок перегонів склався непогано для “Мерседеса”, і Льюїса Гемілтона зокрема. Норіс з Пересом жорстко боролись між собою, пілот “Ред Була” трохи виїхав за межі траси і відкотився за межі першої десятки, а Норіс отримав за це штраф у 5 секунд. Взнавши цю прикру новину, Ландо без бою пропустив Льюїса Гемілтона. Відбувши штраф на піт-стопі Норіс пропустив ще й Валтері Ботаса.
Але це ще було не все. Гемілтон помилився при виході з одного з поворотів і трохи пошкодив машину. Тож спочатку він пропустив Ботаса, а потім не зміг нічого протиставити і Норісу.
А тим часом в самоті попереду їхав Макс Ферстапен. Його перевага була настільки великою, що він згодом заїхав на другий піт-стоп, щоб легше було встановити найкраще коло в перегонах. Нідерландець здобув так званий Великий Шолом – перемога у кваліфікації, в перегонах, найшвидше коло, а також лідерстов від старту до фінішу. А у чемпіонаті його відрив від Льюїса Гемілтона зріс аж до 32 очок.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*