• 18.10.2024 17:25

«Давно я такого не бачив». Маркевич – про перемогу збірної України

Іменитий тренер поділився думкою про звитягу нашої збірної.

Колишній головний тренер збірної України, «Карпат» та інших команд Мирон Маркевич прокоментував перемогу нашої національної команди над Грузією (1:0) у Лізі націй:

Україна в матчі проти Грузії дуже надійно зіграла в обороні й саме тому, я так думаю, у підсумку й перемогла. Не дали нічого зробити тому Кварацхелії та й усе. Проглядалася дисципліна і бажання перемогти. Було налаштування і по самовіддачі питань до хлопців не може бути. Знаєте, я навіть і не пам’ятаю, коли ми востаннє грали на нуль позаду.

Мені дуже сподобалося, що дійсно кожен гравець намагався грати на оборону, намагався відбирати м’яча у грузинів, коли ті намагалися пресингувати. Давно я такого не бачив, щоб навіть Мудрик та Шапаренко були досить агресивні у відборі. От тому і «погасили» грузинів, а команда у них нині дійсно дуже хороша.

Ясно, що гра України була далека від ідеальної. Не шедевр. Я повторюся, дуже добре, що ніхто з гравців не боявся вимазатися, виконуючи чорнову роботу, відпрацьовували всі в обороні. Ціна перемоги була високою, тому, можливо, і зіграли так, тобто не дуже яскраво у нападі. Головне, що є результат, а гра прийде і той же Довбик ще себе проявить.  І дуже важливо, щоб стали на ноги наші травмовані хлопці, надто вже багато їх не змогло допомогти Україні проти Грузії та й проти Чехії не допоможуть, на жаль.

Стартовий склад? То життя змусило Реброва випускати такий склад. Сильно я не здивувався, коли побачив стартовий склад, бо кому, як не Калюжному, було грати в опорній зоні? Степаненко і Бражко зараз з травмами. Тому поява Івана читалась. Гуцуляк нині теж добре виглядає в іграх за «Полісся» й теж заслужив на свій шанс і скористався ним, бо зіграв достойно. Досвіду в Олексія вистачає. Ну а Таловєров, хто б там і що не казав, але теж не є поганим центральним оборонцем. Скажу так – Ребров зі складом вгадав.

Чи може Калюжний витіснити Степаненка? Степаненко – то Степаненко. Калюжному до рівня Тараса ще йти і йти, але задатки в нього всі необхідні є. За два дні, у матчі проти Чехії, стане зрозуміло отримає чи ні Іван ще раз запрошення від Реброва, бо з грузинами він зіграв добре, але ж потрібно демонструвати стабільність не лише в одній грі, а постійно. Тому зараз робити якісь висновки щодо Калюжного зарано. Якщо вже когось і виокремлювати, хоч я того не люблю робити, то так – Михайло заслужив на звання найкращого гравця у матчі проти Грузії, стовідсотково. Мудрик показав, що він може бути лідером на полі.

Чи буде ротація з чехами? Не думаю. Якщо зміни у стартовому складі і будуть, то мінімальні. Знову ж таки, ми повинні розуміти, що зараз у Реброва обмежений вибір виконавців. Йому [Реброву] видніше, кого виставити на гру проти Чехії, бо він розуміє хто й у яких фізичних кондиціях.   А щодо майбутнього матчу назагал, то я так скажу: якщо українці вийдуть на матч проти чехів з таким самим налаштуванням, зарядженими та злими, як проти Грузії, то мають перемогти, – сказав Маркевич.

0
Один коментар до “«Давно я такого не бачив». Маркевич – про перемогу збірної України”

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*