• 20.09.2024 00:52

Чи підсидів Лупашко Маркевича? Шуст розповів, як усе було

Один з помічників чинного коуча львів’ян описав ситуацію зі свого боку.

У середині липня 2024-го Мирон Маркевич залишив посаду головного тренера львівських «Карпат», з якими за підсумками сезону-2023/24 у першій лізі він здобув путівку до еліти, посівши 2-гу сходинку.

Місце 73-річного фахівця зайняв молодий тренерський штаб на чолі з 37-річним Владиславом Лупашком, який влітку пішов з «Інгульця» та очолив команду «Карпат» U-19.

Тренер воротарів львівського колективу Богдан Шуст розповів ютуб-каналу «Брутальний футбол», як сприйняв пропозицію від зелено-білих очолити «молодіжку»:

Звичайно неочікувано було. У загальному, розуміючи, що є перспектива і створені умови для росту, пропозицію розглядали добре. Субʼєктивно я чудово це сприйняв, для мене це ідеальний варіант: U-19, чи там U-17 – для штабу це чудовий варіант проявити та зарекомендувати себе. Фантастичні умови створені, все є. Повністю всі умови для розвитку, – сказав Шуст.

Шуст розповів, чи не відчував певного дискомфорту, коли йшов у «Карпати» з перспективою працювати саме з першою командою, яку тоді ще очолював Маркевич:

Я в переговорних процесах участі не брав. Але в загальному, коли тебе беруть в U-19, десь з перспективою першої команди, ти розумієш, що працюєш з U-19. І ти працюєш, не думаючи про першу команду, а ти працюєш в U-19, бо ти маєш робити тих футболістів кращими. Як воно розвивалося? Чесно, я прийшов… Я не думав, – додав Богдан.

Також фахівець зізнався, чи задоволений тим як команда проявляє себе на старті сезону:

Очками задоволені, але нас більше цікавить якість гри, яка дозволятиме нам заробляти очки через якісну гру. Як гравці сприймають наші вимоги? Розуміння з’являється, але потрібен час. Нам не вистачило контрольних матчів, аби дізнатися можливості кожного гравця саме в колективних діях, бо розуміємо, що наші вимога не для простого футболу. Буде достатньо велика кількість помилок, але з часом їх ставатиме менше, – підсумував Шуст.

На сьогодні «Карпати» посідають 8-му сходинку турнірної таблиці УПЛ, набравши за 3 тури 4 залікові бали.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*