• 01.10.2024 00:26

«Рух» та єврокубки: шанси значно збільшилися

5-та команда чемпіонату України також вийде у єврокубки.

У середу, 15-го травня, відбувся фінал кубка України 2023/24, в якому «Шахтар» переміг «Ворсклу» з рахунком 2:1. Відтак, чемпіоном України і володарем національного кубка стала одна й та сама команда.

Це означає, що 3-тя команда в турнірній таблиці, якою є «Кривбас», зіграє у Лізі Європи. Старт буде у 3-му кваліфікаційному раунді. На шляху до групи Ліги Європи потрібно пройти двох суперників; якщо буде пройдений один суперник – тоді буде група Ліги конференцій. У випадку поразок від двох суперників – виліт з єврокубків.

4-та команда УПЛ стартує з 2-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій. На шляху до групи – три суперники без права на помилку. В аналогічній ситуації опиниться 5-та команда УПЛ, яка отримає право кваліфікуватися у Лігу конференцій завдяки тому, що «Шахтар» виграв і кубок України, і чемпіонат.

Таким чином, львівський «Рух» значно збільшив свої шанси на вихід до єврокубків. Завдяки тріумфу «гірників» тепер команда Віталія Пономарьова конкурує з «Дніпром-1» та «Поліссям» не за одну путівку на євроарену, а одразу за дві. Адже, як йшлося вище, 5-те місце української першості теж проб’ється на міжнародний рівень.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*