• 22.09.2024 07:56

Дискваліфікація Ваната: покарали за сексизм

14 Тра 2023, 10:38 ,

21-річний футболіст пропустить три поєдинки.

Після матчу 16-го туру чемпіонату України «Динамо» – «Інгулець» (0:2), який відбувся ще на початку березня, форвард киян Владислав Ванат дозволив собі емоційні слова у бік арбітрині Катерини Монзуль. 21-річний футболіст обурився, що лише в Україні обслуговують поєдинки рефері-жінки, при цьому роблять це не дуже якісно.

Ми не мали моментів попереду. До того ж, ми пропустили дурний гол, я вважаю. Це нас трохи надломило. Я не бачив у жодному топ-чемпіонаті, щоб жінки судили чоловічі ігри. У нас це є, і чомусь дуже часто саме у матчах Динамо, – наголосив Ванат після поразки «Інгульцю».

Тоді ці слова Владислава достатньої уваги не отримали. Однак вже зараз, у травні місяці, випад Ваната у бік арбітринь вирішили згадати і покарати його за такий коментар. Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ ухвалив рішення дискваліфікувати нападника «Динамо» на 3 матчі за сексистські висловлювання на адресу, згадавши про це аж за 2 місяці.

Варто відзначити, що це 1-й прецедент в історії українського футболу, оскільки в дисциплінарних правилах вітчизняної футбольної асоціації немає такого терміну, як сексизм. Через те, що це 1-й такий випадок, то ця справа розглядалася два місяці. Спочатку Комітет з етики та чесної гри УАФ оцінював висловлювання Ваната і потім ця справа дійшла до КДК УАФ. Повідомляється, що органи асоціації оцінили слова форварда Динамо, як дискримінаційний вислів.

Словом, «Динамо» вже подало апеляцію в апеляційний комітет УАФ, щоби скоротити термін дискваліфікації свого лідера. Навіть із Ванатом на полі кияни виглядають, делікатно кажучи, жалюгідно, а на що ж тоді можна розраховувати за його відсутності?..

0
Один коментар до “Дискваліфікація Ваната: покарали за сексизм”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*