• 19.09.2024 19:25

Історичний дебют: «Рух» стартує в Юнацькій лізі УЄФА

У середу, 14-го вересня, футболісти «Руху» зіграють 1-ий для себе історичний матч у Юнацькій лізі УЄФА

Гра проти польського «Заґлембє» відбудеться у Любіні, початок – о 18:00.

На офіційному сайті футбольний клуб «Рух» запросив українську діаспору в Польщі підтримати нашу юніорську команду в цьому поєдинку.

Обидві зустрічі 1-го раунду Юнацької ліги чемпіонів пройдуть на стадіоні «Заґлембє» (Любін).

1-ша номінально домашня гра для «Руху» відбудеться в середу, 14-го вересня, о 17:00 за польським часом (18:00 – за українським). Вхід на стадіон безкоштовний. Матч-відповідь запланували на 5-те жовтня.

Усі, хто не зможуть потрапити на стадіон, мають можливість переглянути поєдинок у прямому ефірі на «Рух ТБ» (платформа «Мегого»). Початок трансляції – о 17:30 за українським часом. Медіацентр «Руху» готує багатокамерну трансляцію, яку супроводжуватимуть перед- і післяматчеві аналітичні студії.

У вівторок, 13-го вересня, юніори «Руху» провели вечірнє заняття на тренувальній базі «Заґлембє». Сесія тривала близько години.

«Я не думаю, що гравців потрібно додатково налаштовувати на гру проти «Заґлембє», адже це для них 1-ий матч на такому рівні, – зазначив старший тренер юніорів «Руху» Віталій Пономарьов. – Навпаки, потрібно їх заспокоїти, аби вони вийшли на поле без зайвих емоцій».

Він нагадав, що «Заґлембє» – чемпіон країни. За останні 10 років цей клуб дуже добре розвивається, особливо в плані виховання молодих футболістів. В цій команді багато гравців збірних різних вікових категорій. Тому це складний суперник.

«Ми граємо 2 матчі в гостях, це переїзди, неблизька дорога, тому «Заґлембє» матиме невелику перевагу в цьому аспекті. Польська команда грає у сучасний футбол, у клубі дуже хороша селекція, футболісти індивідуально сильні. Ми шукатимемо слабкі місця у цього суперника та гратимемо у притаманний нам футбол – агресивно зі швидкими переходами з оборони в атаку», – пообіцяв Пономарьов.

Минулого сезону обидві команди стали чемпіонами країн. «Рух» набрав 47 очок у 18-ти матчах і обійшов найближчого переслідувача «Динамо» на 1-не очко. «Заґлембє» ж в останньому турі польської молодіжної ліги обіграв прямого конкурента «Арку» (Ґдиня) та з 59-ма очками здобув чемпіонство.

Для обидвох команд це 1-ий в історії матч у Юнацькій лізі УЄФА. Проте, якщо «Рух» уперше здобув чемпіонство в Україні, то «Заґлембє», крім попереднього сезону, ставав чемпіоном Польщі у сезонах-2008/2009 і -2009/2010. Тоді Юнацької ліги УЄФА ще не існувало.

5
Один коментар до “Історичний дебют: «Рух» стартує в Юнацькій лізі УЄФА”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*