• 20.09.2024 11:50

6-те золото: українські дівчата «розривають» Євро

Збірна України здобула ще одну перемогу на Євро-2022 з водних видів спорту в Римі.

Уже 6-те золото виграли українські артистичні плавчині. Цього разу переможним для українок став командний фінал у комбінації. У цій дисципліні, як інформувало Суспільне.Спорт, змагалися 6 команд, які відразу розпочинали боротьбу за медалі з фіналу без кваліфікації.

Українська команда виступала в цій дисципліні у статусі чинних чемпіонок світу та Європи. До складу ввійшли Марта Федіна, яка теж здобула на цьому чемпіонаті 2 особисті золота, Марина та Владислава Алексіїви, які стали чемпіонками Європи в довільному дуеті, Олеся Дерев’янченко, Вероніка Гришко, Софія Мацієвська, Дарія Мошинська, Ангеліна Овчиннікова, Анастасія Шмоніна та Валерія Тищенко.

Спортсменки виконали програму на 95,2 бала, мінімально покращивши оцінку порівняно з фіналом чемпіонату світу. Цей результат приніс українкам золото. 2-ге місце посіла Італія, яка цього року виграла світову бронзу, а 3-тє – чинні віце чемпіонки з Греції.

1. Україна – 95,2

2. Італія – 92,6667

3. Греція – 89,4

Нагадаємо, що раніше Марта Федіна стала чемпіонкою Європи в довільному соло – 1-ше в її кар’єрі та 1-ше в історії України. Вона ж до цього завоювала золоту медаль в технічній соло-програмі. А українські синхроністки Марина та Владислава Алексіїви виграли золото чемпіонату Європи з водних видів спорту в довільній програмі дуетів.

5
Один коментар до “6-те золото: українські дівчата «розривають» Євро”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*