• 20.09.2024 05:53

Жіноча збірна України зі спортивної гімнастики приїхала на чемпіонат Європи до Мюнхена у статусі чинних чемпіонок континенту у команді

Однак за результатами кваліфікації українки не змогли пробитися до фіналу – фінішували на 12-му місці. Як зазначило Суспільне, зі складу «золотої команди» Євро-2020 у Мюнхені виступала лише Єлизавета Губарєва, інших 4-ох гімнасток змінили.

Не виступала в Мюнхені також 21-річна Діана Варінська, одна з лідерок збірної України впродовж останніх років. Варінська здобула 2 бронзи Європейських ігор 2019-го року, а також у команді стала чемпіонкою Європи 2020-го року. Однак після Олімпіади-2020, де Варінська стала єдиною представницею України, Діана не змагалася.

У «Студії Мультиспортивного Євро» під час розмови 21-річна гімнастка заявила, що завершила спортивну кар’єру.

«Я взагалі вже не виступаю, не тренуюся. Олімпіада втомила, потім я зробила операцію. Далі хотіла відновлюватися та продовжувати виступати, але зрозуміла, що вже не вистачає сил і що найважливіше – бажання, вирішила завершити спортивну кар’єру», – заявила Варінська.

Вона додала, що, за її інформацією, Анастасія Бачинська, ще одна лідерка збірної України, теж припинила тренування.

Щодо виступу України у жіночій спортивній гімнастиці на Євро-2022, Діана Варінська пояснила такий результат не найкращим рівнем команди, що виступала.

«Я вважаю, що ця команда набагато слабша. Єдина гімнастка, яка могла показати високий результат на цих змаганнях, – Ліза Губарєва. Але їй завадила травма, провели перед Євро операцію. Думаю, у неї не вистачило часу, щоби відновитися та підготуватися до цих змагань. Щодо інших дівчат – вони, в принципі, ніколи не виступали на високому рівні», – резюмувала Діана.

5
Один коментар до “Завершення кар’єри у 21 рік”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*