Site icon Спортивка

Комфортна перемога Ферстапена

MONTE-CARLO, MONACO - MAY 28: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Second placed Fernando Alonso of Spain and Aston Martin F1 Team celebrate in parc ferme during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 28, 2023 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Макс тріумфував у Мрнте-Карло і суттєво зміцнив своє лідерство у чемпіонаті.

Насправді найважливіший момент відбувся у кваліфікації, коли Серхіо Перес врізався у відбійники – у підсумку мексиканець посів останнє місце, oо в Монако звичуть як вирок – обганяти тут дуже складно, жодні DRS не допоможуть.

Замість Чеко конкуренцію Ферстапену склав Фернандо Алонсо. У кваліфікації Макс перебив його результат лише на останньому секторі. Пристойно провів іспанецб і перегони, до атак не вдавався, але й не відпускав далеко лідера чемпіонату. А от коли пішов дощ за 25 кіл до фінішу Фернандо перемудрував – він не став переходити на проміжну ґуму, а замінив шини на сліки. І помилився. Тут же іспанець був змушений ще раз їхати на піт, повернувшись на трасу у 20 секундах позаду Ферстапена.

Тож фінішував Ферстапен спокійно, без зайвих нервів. Щоправда, важко уявити, щоб він програв позицію в Монте-Карло, але у дощ всяке могло трапитись. Найголовнішим же для Макса є провал його напарника Серхіо Переса, який так і не зміг потрапити в очки. Тепер розрив між ними складає 39 пунктів – уявити, що мексиканець зможе їх ліквідувати, складно. Етапів попереду ще дуже багато, але чемпіона передбачити можна вже.

0