Site icon Спортивка

Однією перемогою не обмежився

Український спортсмен Марк Падун двічі поспіль тріумфував на етапах велогонки Світового туру

24-річний український велогонщик Марк Падун виграв 2 поспіль етапи на престижній велогонці «Крітеріум ду Дофіне». Після перемоги на передостанньому етапі багатоденки він не залишив жодного шансу суперникам і на останньому етапі.

«Крітеріум ду Дофіне» – велогонка рівня Світового туру, яка за престижністю та важливість поступається лише змаганням Гранд туру (Тур де Франс, Вуельта та Джиро д’Італія).

Суботня перемога (1-ша у цій гонці) була найбільшою у кар’єрі Марка Падуна – ніколи раніше він не вигравав етапи рівня Світового туру. Але ця перемога залишалася найбільшою лише добу: 2-га поспіль перемога на етапі стала ще знаковішою як для Падуна, так і для українського велоспорту.

Останній етап «Крітеріум ду Дофіне-2021» – гірський етап, де розігрувалося чимало очок у гірській класифікації. Перед стартом цього етапу Падун перебував на 3-му місці у цій класифікації та теоретично міг поборотися за “синьо-білу горохову” майку найкращого гірського гонщика.

Марк Падун пішов у відрив разом з 18-ма іншими велосипедистами саме у намаганні заробити очки на гірських ділянках. Йому вдалося виграти 1-ші 2 – по 10 очок за кожну. А тоді додав ще 15. І зрештою Марк таки перехопив лідерство у заліку гірської класифікації та виграв його.

А далі Падун наважився на 1-му з підйомів втекти у відрив від групи відриву і його ніхто не кинувся переслідувати. Як наслідок, перевага Марка стала збільшуватися і він не зупинявся. Українець швидко створив перевагу на хвилину і більше, а потім впевнено доїхав до фінішу. У підсумку перевага Марка Падуна склала 1:36 хвилини!

Останній кілометр Марк Падун дозволив собі проїхати у полегшеному режимі, вітався з фанатами та передавав вітання у камеру. Отож, українець – переможець 2-ох поспіль етапів «Крітеріум ду Дофіне».

0