Site icon Спортивка

«Рух» зробив заяву щодо своїх гравців та Олімпіаду

У львівському клубі дали зрозуміти, що готові відпустити футболістів до Парижу

Днями стало відомо, що «Рух» відмовився відпустити до лав олімпійської збірної України одразу шістьох своїх футболістів: Олексія Сича, Богдана Слюбика, Романа Дідика, Віталія Романа, Іллю Квасницю та Дениса Слюсара.

Це рішення спричинило бурхливу реакцію, на що львівський клуб зробив офіційну відповідь:

Останніми днями у ЗМІ було багато маніпулятивної інформації, мовляв, «Рух» не відпускає своїх гравців на Олімпійські ігри. Ми хочемо чітко прояснити цю ситуацію та уникнути подвійних трактувань. Хотіли б одразу зазначити, що УАФ надіслала лист про виклик футболістів нашого клубу не на Олімпіаду, а для участі у товариському турнірі, який відбудеться у французькому Тулоні

Львів’яни зазначили, що причиною такого рішення стали травми та перевтома:

Клуб спільно з гравцями прийняли рішення не брати участь саме у товариському турнірі, враховуючи важкий та виснажливий сезон для футболістів нашого клубу, які догравали чемпіонат з пошкодженнями. У гравців, для більшості з яких це був перший повноцінний сезон в УПЛ. Накопичилась втома та є великий ризик отримання більш складних травм. Це рішення за тиждень до заключного туру УПЛ, було донесено та узгоджено з головним тренером олімпійської збірної України Русланом Ротанем і його тренерським штабом.

«Рух» дав зрозуміти, що готовий відпустити до лав олімпійської збірної для гри в товариському турнірі півзахисника Олега Федора та захисника Дениса Слюсаря, однак останній отримав травму і потребує подальшого лікування.

Львівська команда заявила, що готова співпрацювати з УАФ:

«Рух» готовий делегувати своїх гравців до олімпійської збірної для участі в НТЗ та Олімпіаді, якщо ці футболісти будуть потрібні збірній України. Важливо, щоб до історичних ОІ гравці нашого клубу залікували усі травми. Вважаємо таке рішення оптимальним та таким, що прийняте в інтересах гравців та олімпійської збірної України, – йдеться на офіційному сайті «Руху».

Олімпіада-2024 пройде у Франції у липні-серпні цього літа, а збірна України зіграє в групі з Аргентиною, Марокко та Іраком.

0