Site icon Спортивка

«Момент тонкий». Ексарбітр ФІФА розібрав епізод з пенальті у «класичному»

Ексрефері оцінив неоднозначний епізоз з «класичного».

Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар оцінив з професійного погляду момент, який стався на 33-й хвилині у матчі 28-го туру чемпіонату України «Шахтар» – «Динамо» (1:0).

Нагадаємо, що до пенальті у ворота «гірників», Судаков і Криськів заблокували Буяльського. На думку арбітра порушення правил не було.

Якщо щодо пенальті «Шахтаря» питань немає, там чиста рука, то момент з Буяльським досить тонкий. На це не звернув увагу ні головний арбітр Деревінський, ні арбітр ВАР Шурман. Контакт був, але чи тягнув він на порушення – важко сказати. Такі моменти трактують по-різному, залежно від головного арбітра. Тут можна довго дискутувати: був фол на Буяльському чи ні? Якби Деревінський свиснув фол, то питань також не було б, і тоді б не було пенальті у «Шахтаря».

Все залежить від того, наскільки арбітр підняв планку дозволенної боротьби. Одні арбітри відразу садять на свисток, а інші – дають грати. Щодо 1-го тайму у мене немає питань до суддівства. Гра жвава, багато фолів. Навіть за емоціями футболістів ми бачимо, наскільки вони заряджені, ніхто не хоче програвати. Зверніть увагу: Шапаренко, який не є атлетом, грає жорстко до кінця. Це надає цимесу грі, – сказав Ступар.

Після перемоги над «Динамо» донеччани оформили чемпіонство. Кияни втратили математичні шанси наздогнати свого принципового суперника.

0