Site icon Спортивка

Чи потрібні збірній Ярмоленко та Степаненко? Шаран висловив думку

Відомий тренер вважає, що досвідчені футболісти допоможуть національній команді.

Колишній тренер «Миная», «Олександрії» та низки інших команд Володимир Шаран у коментарі «Sport.ua» висловив думку, чи потрібні збірній України півзахисники Тарас Степаненко і Андрій Ярмоленко.

Щодо Степаненка, фахівець висловився таким чином:

Треба підсилювати склад кваліфікованими виконавцями, і я гадаю, що тренерський штаб нашої національної команди це добре знає. Втім, висловлю свою думку. Вважаю, що Тараса Степаненка в іграх з тими ж боснійцями та ісландцями нам не вистачало. І хоча хтось говорить про те, що це віковий гравець, а молодий Володимир Бражко якраз прогресує, на мій погляд, в опорній зоні для такого серйозного змагання, як чемпіонат Європи, потрібен досвідчений виконавець. Той, за плечима якого не одна сотня матчів на високому міжнародному рівні. Саме таким і є Степаненко. Я думаю, що Сергій Станіславович та його тренерський штаб це бачать, розуміють та знають, – сказав Шаран.

Ярмоленко, як вважає Шаран, також повинен бути у лавах національної команди:

Ярмоленко? Так, він повинен бути на Євро-2024 обов’язково. Це однозначно, і тут навіть питань немає. Ярмоленко – індивідуально дуже сильний гравець. У такому колективі мати гравця із таким великим досвідом, до того ж, який є ще й лідером роздягальні, дуже важливо. Збірній він дуже потрібен. Не знаю, наскільки саме Андрія буде вистачати, але головне, щоб він був здоровий. Час до старту чемпіонату Європи ще є, і я впевнений, що він встигне отримати необхідну ігрову практику і ще допоможе нашій національній команді. Для 34-річного Ярмоленка цей турнір може стати одним з останніх у кар’єрі, тому це хороший шанс виявити себе у ньому, – додав Шаран.

Нагадаємо, що матчі проти Боснії і Герцеговини та Ісландії обидва гравці пропустили через травми.

0