Site icon Спортивка

«Рух» отримав трансферний бан від ФІФА

Львівський клуб не зможе підписувати новачків.

Львівський «Рух» отримав трансферний бан від ФІФА через свого колишнього футболіста ассану Файє. Ексфутболіст «Руху» Лассана Фає приєднався до «жовто-чорних» у січні 2022-го року. Втім, на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну він самовільно покинув розташування клубу, не зігравши за нього в офіційних матчах.

Згодом Фає розірвав контракт з «Рухом» в односторонньому порядку і звернувся у суд, де просив стягнути з клубу суму компенсації в розмірі 316 тисяч євро та 5% річних і задовольнити інші його вимоги.

Палата з вирішення суперечок футбольного трибуналу ФІФА винесла свій вердикт у цій справі. Зокрема, заяву Ласана Фає було частково задоволено, при цьому суму компенсації було зменшено приблизно у 13 разів – 24 тисяч євро та 5% річних на цю суму. Також на «Рух» наклали трансферний бан. У задоволенні усіх інших вимог палата йому відмовила.

Зазначається, що клуб обов’язково виконає рішення та сплатить на користь Ласана Фає відповідну суму. Водночас у «Руху» залишається можливість стягнути з Ласана Фає договірну штрафну санкцію – 500 тисяч доларів США за розірвання трудового контракту з «Рухом» без поважної причини в односторонньому порядку.

0