Site icon Спортивка

Фатальний поцілунок

Нестримана радість на нагородженні жіночої іспанської збірної може дорого коштувати голові місцевої федерації футболу.

Президента Королівської іспанської футбольної федерації Луїса Рубіалеса відсторонено від будь-якої футбольної діяльності на національному та міжнародному рівні на час дисциплінарного розгляду, розпочатого через те, що він поцілував футболістку збірної Іспанії Дженіфер Ермосо. Термін усунення – 90 днів, починаючи з 26 серпня, повідомляє сайті ФІФА.

Крім того, дисциплінарний комітет видав два розпорядження, щоб захистити Джені Ермосо, і попросив Рубіалеса та керівництво федерації утриматися від контактів із фуболісткою чи її близькими особисто чи через третіх осіб.

У заяві Іспанської футбольної федерації сказано, що вранці 26 серпня організація отримала повідомлення дисциплінарного комітету ФІФА та тимчасово усунула Луїса Рубіалеса.

Сам Рубеаліс заявив, що «захищатиме себе на законних підставах у компетентних органах, повністю довіряє органам ФІФА і підтверджує, що таким чином йому дають можливість розпочати свій захист, щоб правда перемогла і була доведена його повна невинуватість».

Луїс Рубіалес поцілував у губи півзахисницю Дженні Ермосо, коли футболісток збірної Іспанії нагороджували після перемоги у фіналі чемпіонату світу серед жінок 20 серпня. Рубіалес стверджує, що поцілунок відбувся за взаємною згодою — Ермосо каже протилежне.

Щонайменше 81 футболістка заявила, що не виступатиме за збірну Іспанії, доки Рубіалес залишається на своїй посаді. До них увійшли 23 учасниці чемпіонату світу, зокрема Дженіфер Ермосо. Рубіалес відмовився йти у відставку, пообіцявши «боротися до кінця».

0