Site icon Спортивка

«Він усе похерив»: гнійник українського футболу

Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар нещадно розкритикував роботу італійця Лучано Лучі на посаді голови комітету арбітрів Української асоціації футболу

«Якщо брати в контексті той час, скільки він у нас працює та якого досягнув результату – це не позитив. Я не повірю, що більше, ніж за 10 років, Лучі не зміг знайти в Україні арбітра, який судив би матчі Ліги чемпіонів. За цей період можна було виховати добрих арбітрів», – вважає Ступар.

За його словами, Лучі мав допомагати нашим суддям потрапити до еліт-категорії. А він зарплату отримує, а сидить в Італії. Українці ж, які працювали на посаді голови комітету арбітрів до італійців (раніше ще Коліна), отримували копійки порівняно з ними.

Лучі отримує 15 тисяч євро на місяць, а наші рефері отримували вдесятеро менше.

«Він це все похерив! Наразі для молодих суддів немає жодних зборів, є лише школа арбітрів. Як для початківців це добре, але не вистачає практики. В основному вона працює в режимі онлайн, і там вивчають переважно теорію», – пояснив Ступар у інтерв’ю FanDay.

На думку колишнього арбітра ФІФА, вихід зі складної ситуації є, але він доволі радикальний:

«Я буду категоричним! Лучі нічого не треба робити, йому потрібно просто піти з цієї посади та звільнити місце вітчизняним фахівцям, які пройшли шлях українського арбітражу».

Нагадаємо, що в листопаді минулого року Українська асоціація футболу продовжила контракт із Лучі. А до цього, в серпні 2021-го року, він потрапив у резонансну аварію.

5