Site icon Спортивка

Лише Магучих і Проценко: в України – 2 медалі

В американському Юджині закінчився чемпіонат світу з легкої атлетики

1 972 спортсмени з 192-ох країн світу змагалися за медалі у 49-ти дисциплінах: по 24 чоловічих і жіночих, а також в одній змішаній – естафета 4х100 метрів.

Не виступили легкоатлети з Росії та Білорусі, яких не допустили через повномасштабне вторгнення в Україну. Однак і збірна України мала неповний склад: на турнір вирушили 22 легкоатлети, зазначило Суспільне.Спорт.

Попри найменший склад в історії, українські легкоатлети здобули 2 нагороди. Обидві у секторі стрибків у висоту: Ярослава Магучих здобула срібло у жіночому турнірі, Андрій Проценко – бронзу в чоловічому.

Ірина Геращенко зупинилася за крок від бронзи у секторі стрибків у висоту – 4-те місце з 1-им у кар’єрі стрибком на 2 метри.

Усі результати України

У медальному заліку Україна розділила 31-ше місце зі збірною Литви. Обидві команди здобули по 1-ій срібній і 1-ій бронзовій медалі.

Медальний залік

Україна повторила результат 5-річної давнини, коли також посіла 31-ше місце у медальному заліку. Однак тоді українські атлети здобули лише 1-ну нагороду.

Найкращим результатом України в історії залишається виступ 1997-го року – 7-ме місце. Тоді ж українські легкоатлети здобули найбільшу кількість нагород – 7 (2 золота).

5