Site icon Спортивка

“В Україні гинуть люди”: Марей – про відсторонення росіян та білорусів

Знаменитий тенісист висловився щодо “вигнання” представників агресорських країн.

Британський тенісист Енді Марей поділився думками про рішення “Вімблдону” щодо відсторонення російських та білоруських тенісистів.

“Я думаю, що правильної відповіді не існує. Я не з тих, хто підтримує саму ідею банити спортсменів, але це надзвичайно складна ситуація. Я розмовляв із кількома гравцями і з Росії, і з України. Я дійсно співчуваю тим, кому не дозволили виступати на “Вімблдоні”. Я розумію, що для них, очевидно, це буде здаватися несправедливим. У мене досить близькі та дружні відносини з деякими з них, тому мені їх шкода.

Але також я знайомий з деякими з тих, хто працює на “Вімблдоні”. Ці люди дбають про гравців. Мені здається, що рекомендації від уряду не полегшили життя турніру, тобто, наскільки я розумію, рекомендації були такими, що можливість зіграти у росіян та білорусів буде у тому випадку, якщо вони підпишуть заяву про те, що вони проти війни та проти російського режиму. Я не знаю, які б емоції в мене викликало таке рішення, якби турнір заявив, що гравці мають підписати таке звернення. Тому що, якби щось сталося потім із самими гравцями чи їхніми родинами, у цьому теж не було б нічого хорошого.

Але люди забувають про причини, чому взагалі “Вімблдон”, теніс та спорт опинилися в такій ситуації. Ми мало говоримо про це у своїх обговореннях, чому ж так сталося. А сталося це тому, що в Україні триває війна, там гинуть люди, їх убивають та ґвалтують. Ось як виглядає широка картина. Тому це дуже, дуже важка ситуація. Я співчуваю і Вімблдону, і гравцям, і всім в Україні та світі, на кого вплинула війна”, – сказав Марей.

0